Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τιμήθηκε ο Αρχάγγελος Ταξιάρχης στον Μανταμάδο (ΒΙΝΤΕΟ)

taxiarxis-1

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό έφθασαν και φέτος με κάθε μέσο – πολλοί μάλιστα με τα πόδια για να εκπληρώσουν το τάμα τους – στον Μανταμάδο για να ασπαστούν τη θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Ταξιάρχη.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργής εικόνας του Ταξιάρχη με τους πιστούς να έχουν κατακλύσει την εκκλησία και τους γύρω χώρους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διατηρήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν  τα πατροπαράδοτα έθιμα με τη ζωοθυσία ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η ευλογία των παραδοσιακών φαγητών που προσφέρθηκαν στους πιστούς.

Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησα με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, καθώς και σύσσωμες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας και των σωμάτων ασφαλείας.

taxiarxis-2

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο