Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μόλυβο…

14o-festibal-paradosiakwn-xorwn-sto-molubo-
Στις 09 Αυγούστου 2014 και ώρα 20,30 στο Κάστρο της Μήθυμνας άνθισαν τα Σαλκίμια του Μολύβου .
     Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας “Ο ΜΟΛΥΒΟΣ” σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας διοργάνωσαν το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας, του Παραρτήματος του Συλλόγου μας στην Αθήνας, του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου, του Ε.Θ.Ο. Καλλονής και του Συλλόγου Γυναικών Συκαμινέας “Η Αγία Φωτεινή”. Μπροστά σε 2000 περίπου θεατές, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν την ψυχή τους και παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θέαμα που άφησε καθηλωμένο όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος της παράστασης, με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια, από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και με δρώμενα του τόπου μας.
    Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» αποτελούμενο από τους Θανάση Λάκα στα κρουστά, Δημήτρη Φυδανάκη στο λαούτο, Ανδρέα Χατζηανδρέα στα πνευστά, Σπύρο Κοντολούρη στο βιολί, Παναγιώτη Σδούκο στο τραγούδι  και από τον δικό μας Μολυβιάτη παραδοσιακό μουσικό Στρατή Παρτεβιάν, ανέβαζε με τη μουσική του ακόμα περισσότερο την διάθεση των χορευτών αλλά και όλου του κόσμου.
    Η μαγευτική φωνή της παρουσιάστριας του προγράμματος κ. Γιώτας Αθανασίου (Μαρθαγιώτας) , καθήλωνε το κοινό στο μαγευτικό Κάστρο της Μήθυμνας. Έκανε τον κόσμο να ζει την παράσταση και να βρίσκεται κοντά τους χορευτές, σιγοτραγουδώντας τους σκοπούς των μουσικών.
    Θα ήθελα ως Πρόεδρος του Συλλόγου, να ευχαριστήσω τους Προέδρους των Συλλόγων που συμμετείχαν, κ. : Λίτσα Σουλελέ, Χάρη Πελέκο, Ειρήνη Κουτρούπη και Ευαγγελία Λιαμή που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας για την συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας, καθώς και όλα τα μέλη των Συλλόγων τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας για την όλη συνεργασία τα τρία αυτά χρόνια και που στηρίζει τις όλες προσπάθειες του Συλλόγου μας, καθώς επίσης και όλους αυτούς που μας βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και συγκεκριμένα τους κ. :  Γιάννη Σούγιολτζη, Ελένη Παπαγεωργίου, Σταύρο Κατσάρα, Ραφαήλ Βουλά, Τζανέτο Βαμβούκο, Θεόφιλο Ματζώρο, Αλέξανδρο Καραγιώρη, Θεόδωρο Βαϊμπή, Στρατή Αγγελή και  Θανάση Λεμπέση, για την όλη βοήθεια αλλά και για τις παροχές τους.
     Άφησα τελευταίους τους δασκάλους των χορευτικών συγκροτημάτων Γρηγόρη και Ρένα Γρηγορίου που με την επιμονή και υπομονή τους δίνουν στους μαθητές τους να καταλάβουν το τι θα πρέπει να παρουσιάσουν. Τους ευχαριστούμε από βάθους ψυχής και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή τους και στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν για το καλό και τη προβολή του ευλογημένου αυτού τόπου και της παράδοσής του.
    Ευχαριστούμε την 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης για την παραχώρηση του Κάστρου της Μήθυμνας καθώς και όλους τους φύλακες του Φρουρίου για την όλη βοήθειά τους.
    Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την όλη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αλλά και όλα τα μέλη του χορευτικού μας (μικρούς και μεγάλους) που τον πολύτιμο χρόνο της ξεκούρασής τους τον διαθέτουν στα μαθήματα του Συλλόγου για την ανάδειξη και προβολή της παράδοσης και του τόπου μας. Ας τους έχεις ο Θεός όλους καλά και να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε και του χρόνου για μια νέα εκδήλωση στον πανέμορφο αυτό τόπο.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Βασίλης Τιτιρέκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο