Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος διεξήχθη με επιτυχία ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ‘’Περίπλους Λέσβου 2014’’ από τον ΛΟΙΑΘ. Τα 13 σκάφη που συμμετείχαν έδωσαν πνοή και ιστιοπλοϊκή χροιά στο νησί τις Λέσβου. Ο αγώνας περιελάμβανε 3 σκέλη με συνολική απόσταση 102 μίλια. Η πρώτη διαδρομή ήταν Μυτιλήνη – Μήθυμνα, η δεύτερη Μήθυμνα – Αποθήκα (κόλπος Καλλονής) και η τρίτη μέρα Αποθήκα με τερματισμό το λιμάνι τις Μυτιλήνης.
Την πρώτη μέρα με συνεχής αλλαγές εντάσεως του αέρα αλλά και οι συνεχείς αλλαγές διεύθυνσης του ανέμου δυσκόλεψαν τα πληρώματα αναγκάζοντας τα μικρά σκάφη να εγκαταλείψουν από άπνοια. Πρώτο τερμάτισε το SUN FIZZ με κυβερνήτη τον Πάλλη Ιγνάτιο, δεύτερο το NELI με κυβερνήτη τον Ζερδελή Ιωάννη και τρίτο το SWAN με κυβερνήτη τον Γιαννόπουλο Αλκιβιάδη.
Πολλά συγχαρητήρια στο Λιμεναρχείο του Μολύβου για την άψογη υποδοχή και διευθέτηση τόσων σκαφών.
Τη δεύτερη ημέρα οι βόρειοι άνεμοι ήταν ελαφρώς πιο αυξημένοι και αυτό επέτρεψε στα σκάφη να αναπτύξουν ταχύτητες ακόμη και σε διψήφιο αριθμό με έναν γρήγορο αγώνα που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με καιρό άστατο , με μπουρίνια αλλά και με άπνοια στα τελευταία μίλια του 2ου μπράτσου έξω από τον κόλπο της Καλλονής. Η πρώτη θέση κρίθηκε με μικρή διαφορά το ΦΟΙΒΟΣ να παίρνει την κανονιά και την πρώτη θέση με κυβερνήτη τον Φερβελή Κων/νο, την δεύτερη θέση το ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ με κυβερνήτη τον Νίκο Ταλλά και τρίτο το EYPLOIA με κυβερνήτη τον Ιωάννη Αντωνάκα
. Η Τρίτη μέρα ξεκίνησε καλά με ισχυρούς ανέμους στο στόμιο του κόλπου Καλλονής, ο αέρας ακολούθως έπεσε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν μερικά σκάφη. Όσα κατάφεραν να περάσουν το Πλωμάρι τους περίμενε ισχυρός άνεμος με αποτέλεσμα να τους φέρει γρήγορα προς τον τερματισμό. Δυστυχώς όμως ο αέρας έπαιξε το παιχνίδι του και έτσι έκανε ανατροπές στην κατάταξη των σκαφών με την άπνοια που επεκράτησε. Το SWAN αναγκάστηκε να εγκαταλείψει 150 μέτρα πριν τον τερματισμό λόγω εκπεσμού του από το κύμα. Η κατάταξη της τρίτης ημέρας είναι πρώτο το SUN FIZZ με κυβερνήτη τον Πάλλη Ιγνάτιο, δεύτερο το ΦΟΙΒΟΣ με κυβερνήτη τον Φερβελή Κων/νο και τρίτο το NELI με κυβερνήτη τον Ζερδελή Ιωάννη.
Στην συνολική βαθμολογία πρώτο κατατάχθηκε το σκάφος SUN FIZZ με κυβερνήτη τον Πάλλη Ιγνάτιο, δεύτερο το ΦΟΙΒΟΣ με κυβερνήτη τον Φερβελή Κων/νο και τρίτο το NELI με κυβερνήτη τον Ζερδελή Ιωάννη.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στην επιτροπή του αγώνα για την επιτυχή διοργάνωση και σε όλα τα πληρώματα.
Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον για τον αγώνα EXPRO AEGEAN