Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας… Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

astinomia narkotika 3

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, δύο (2) μέλη της και ένας (1) ακόμη συνεργός του κυκλώματος

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τριάντα πέντε (35) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 325 δενδρύλλια κάνναβης, 7 περίπου κιλά κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και 3 αυτοκίνητα

Μέλη του κυκλώματος, δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μεταναστών, από διάφορες περιοχές του νησιού, στην πόλη της Μυτιλήνης

astinomia narkotika 1

Εξαρθρώθηκε, χθες (15-10-2015) το βράδυ, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, δύο (2) μέλη της και ένας (1) ακόμη συνεργός του κυκλώματος.

Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 42, 41, 53 και 29 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

astinomia narkotika 2

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία έρευνας, τους τελευταίους οκτώ μήνες τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που διεύθυνε ο 42χρονος και συμμετείχαν ως μέλη ο 41χρονος και ο 53χρονος, με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος παρέδιδε στον 41χρονο και στον 53χρονο ποσότητες κάνναβης, που είτε καλλιεργούσε ο ίδιος, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, είτε τις προμηθευόταν από διάφορες πηγές, με σκοπό τη περαιτέρω διακίνησή τους σε υποψήφιους «πελάτες», που εντόπιζε ο 29χρονος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ακόμη ημεδαποί, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μεταναστών, από διάφορες περιοχές του νησιού, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο (2) αστυνομικοί σκύλοι, εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 325 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 εκ. έως 1 μ.,
  • ποσότητες κάνναβης βάρους 7 κιλών περίπου,
  • 15 ναρκωτικά χάπια,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • χρηματικό ποσό 1.450 ευρώ,
  • 16 κινητά τηλέφωνα και
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

53 Άποψη για τα “Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας… Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο