Μείωση κόστους τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της ορθολογικής διαχείρισης νερού και ενέργειας

panepistimio_aigaiou_

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ, 2007-2013) διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα τη «Μείωση λειτουργικού κόστους τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της ορθολογικής διαχείρισης νερού και ενέργειας». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη Μυτιλήνη από 27 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2014.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση επαγγελματιών από τον χώρο του τουρισμού σχετικά με την αποτελεσματική χρήση νερού και ενέργειας σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα, εστιατόρια κ.α.), καθώς και του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και πρακτικών εξοικονόμησης. Το πρόγραμμα, εκτός από τις διαλέξεις, περιλαμβάνει και εργαστήριο, στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν εναλλακτικές μεθόδους εξοικονόμησης και να επιλέξουν τις κατάλληλες πρακτικές και τεχνολογίες για τη μείωση των εξόδων της επιχείρησής τους.

Το θεματικό πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας (π.χ. καταλύματα, εστιατόρια κ.α.). Παράλληλα, μπορούν να το παρακολουθήσουν στελέχη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συνεταιρισμών, καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για θέματα νέων τεχνολογιών και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 40 ευρώ και περιλαμβάνει την εγγραφή, καφέ και ελαφρύ γεύμα για όλες τις ημέρες, καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αφορούν σε:

·         Αειφορική χρήση φυσικών πόρων και διαχείριση υδατικών πόρων σε νησιωτικές περιοχές

·         Τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας

·         Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για εγκατάσταση νέων τεχνολογιών-Προτάσεις προς τους εκπαιδευόμενους

·         Υπολογισμός εξοικονόμησης νερού και ενέργειας

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους χώρους διεξαγωγής του προγράμματος θα βρείτε εδώ.

 

Εισηγητές:

Δημήτρης-Φραγκίσκος Λέκκας (Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Μαρία Παπαδοπούλου (Επίκουρος Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

Eλένη Καμπράγκου (Δρ Μηχανικός Περιβάλλοντος)

Ελευθερία Κλώντζα (Δρ Περιβαλλοντολόγος)

Κωσταντίνος Βερβερίδης (Δρ Περιβαλλοντολόγος)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο