Μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου

athanasiou-amerikanos-eisag

Σημαντική συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Γενικό Εισαγγελέα κ. Έρικ Χόλντερ. Η επαφή των δύο ανδρών έλαβε χώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνάντησης ΕΕ-ΗΠΑ για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο. Τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης συνόδευε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, όπως και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη την ελληνική προεδρία για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και μεταξύ άλλων τόνισε πως «Η Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ των χωρών μας έχει αναπτυχθεί μία σχέση που εκτιμούμε ιδιαίτερα» και προσέθεσε: «Αυτά δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις, αλλά είναι η θέση του προέδρου Ομπάμα».
Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της υπουργικής συνάντησης, με βασικό ζήτημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

athanasiou-amer-eisag-sisk

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου δήλωσε:
«Είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή και να επιτύχουν μία συμφωνία, η οποία θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων, εξασφαλίζοντας και τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τη δημόσια ασφάλεια».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο