Λεφτά υπάρχουν !!! Πακτωλός χρημάτων από τον Γαληνό για τους μετανάστες…

galinos-metanastes-evro

Απίστευτο και όμως αληθινό !!!

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ξόδεψε σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ολόκληρο σχεδόν τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Δήμος Λέσβου δηλαδή, ξόδεψε του κόσμου τα χρήματα για τους μετανάστες, τη στιγμή που οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν ένα σωρό οικονομικής φύσεως προβλήματα και οι τοπικοί πρόεδροι στα χωριά, δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, για να αντικαταστήσουν μία καμένη λάμπα ηλεκτροφωτισμού.

Φυσικά και είναι άνθρωποι κι αυτοί και χρειάζονται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όμως ανάλογο ίσως και περισσότερο, θα έπρεπε να ήταν το ενδιαφέρον του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και για του πολίτες του Δήμου του.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δήμος Λέσβου είχε ξοδέψει για τις ανάγκες του μεταναστευτικού προβλήματος μέχρι το καλοκαίρι, περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Σήμερα με δελτίο τύπου που μας ήρθε από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, ενημερωνόμαστε ότι δόθηκε στη δημοσιότητα η ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, στην οποία αναφέρεται εκτενώς στην επίσκεψή του στη Λέσβο και στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την προσφυγική κρίση και αναφέρεται στα χρήματα που ξόδεψε ο Δήμος Λέσβου για τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σούλτς, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση και η οικονομική ενίσχυση, φτάνει στον προορισμό της όσο το δυνατό γρηγορότερα και είναι διαθέσιμη να απορροφηθεί. Για παράδειγμα, ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, με πληροφόρησε ότι, έχει σχεδόν εξαντλήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου, προσπαθώντας να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση στις ακτές του. Δεν πρέπει να αφήνουμε αβοήθητες τις τοπικές αρχές, οι περιοχές των οποίων σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης».

Στην ομιλία του, ο κ. Σούλτς αναφέρεται ακόμη στην ανάγκη λήψης δεσμευτικών αποφάσεων, αναφορικά με τις διαδικασίες μετεγκατάστασης και την ανάγκη συνεργασίας και κατάληξης των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, συμπλέει με τις απόψεις του κ. Σουλτς και δηλώνει: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι, οι επισημάνσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ταυτίζονται απόλυτα με το ολοκληρωμένο κείμενο των προτάσεων του Δήμου Λέσβου, για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, κείμενο το οποίο είχε δοθεί στον κ. Σούλτς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στο νησί μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

44 Άποψη για τα “Λεφτά υπάρχουν !!! Πακτωλός χρημάτων από τον Γαληνό για τους μετανάστες…”

Αφήστε ένα σχόλιο