“Λαϊκη Συσπείρωση Λέσβου”: “Δυστυχώς οι αριθμοί μετρούν περισσότερο από τον άνθρωπο!”

laiki-sispirosi

“Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια  του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης που  με κοινή υπουργική απόφαση, που έχει σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προωθείται ο υποβιβασμός δεκάδων σχολείων και στην Περιφέρειά μας, όπως των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων στη Χίο που υποβιβάζονται από εξαθεσία σε πενταθέσια. Με την ίδια λογική προχωρά και στα υπόλοιπα νησιά μας,  φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και μαθητές.

Η Παιδεία μας δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε ψυχρά τεχνοκρατικά καλούπια και στον Προκρούστη της μονόπλευρης λιτότητας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ασχέτως του φτιασιδώματος του ανασχηματισμού που αποτελεί μια από τα ίδια.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την πολιτική που οδηγεί στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και προωθεί την ιδιωτικοποίησή της βάσει εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων εντολοδόχων της, η οποία άρχισε ήδη με την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού της και των υποδομών της.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο Β. Αιγαίου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου έχουν ταχθεί ενάντια στην οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση ή υποβιβασμό σχολείου στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή μας.

Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε απαραίτητη τη σύγκλιση του Περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις ανάλογες της επίθεσης που δέχεται η εναπομείνασα δημόσια εκπαίδευση.”

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣ Β ΑΙΓΑΙΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ               Μυτιλήνη, 10.06.2014

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ – ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο