Κώστας Παπαδόπουλος… Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών της Καλλονής !!!

aelk-papadopoulos

Ένας από τους ισχυρούς άνδρες της ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ με εκτόπισμα σεβασμού στην τοπική κοινωνία λόγω και της δυναμικής του δράσης στην αυτοδιοίκηση είναι ο Αντιπρόεδρός της Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος μίλησε στο KALLONI MATCHDAY της αναμέτρησης με τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Η εμπειρία του από τη θητεία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λέσβου, η ευστροφία καθώς και η πληθωρική προσωπικότητα που διαθέτει τον έχουν ανάγει εύλογα σε ένα από τα πολυτιμότερα διοικητικά στελέχη.

Μαζί με τον Πρόεδρο της ομάδας Νίκο Μιχαλάκη και το Γενικό Διευθυντή Προκόπη Καρτάλη, δημιουργούν απροσπέλαστο πυρήνα, δουλεύοντας ασταμάτητα και ενίοτε νυχθημερόν, προασπίζοντας το προφίλ και την υπόσταση της Καλλονής, σε όλα τα επίπεδα.

Κύριε Παπαδόπουλε, δεύτερη αγωνιστική σεζόν για την Καλλονή στη Superleague. Ως Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ θεωρείται ότι πέραν του αγωνιστικού οι στόχοι της ομάδας έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό;
«Έχοντας την διοικητική εμπειρία της δεύτερης χρονιάς στην SUPERLEAGUE νομίζω ότι έχουμε υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των στόχων μας και πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου και με την βοήθεια των τοπικών φορέων, των φιλάθλων μας και άλλων παραγόντων, θα υλοποιήσουμε γρηγορότερα και ολοένα προς το καλύτερο τους στόχους μας».

Το οικοδόμημα μίας ομάδας στη μεγάλη κατηγορία είναι δύσκολο να χτιστεί και να παραμείνει στέρεο. Πέραν της έλλειψης έδρας ποια ζητήματα ταλάνισαν μέχρι στιγμής έντονα τα θεμέλια της ΠΑΕ και ποια η δική σας συνδρομή στο να ξεπεραστούν;

«Τα προβλήματα όπως γνωρίζετε κατά την περσινή χρονιά ήταν πάρα πολλά και έντονα. Πέραν του προβλήματος της έδρας, το οποίο ήταν το εντονότερο, υπήρξε και το πρόβλημα της σωστής και εύρυθμης οργάνωσης διεξαγωγής των αγώνων και μάλιστα, μακριά από την φυσική έδρα, ( στο ΟΑΚΑ, ή στο γήπεδο του Άρη στην Θεσσαλονίκη ή στο γήπεδο του Πανιωνίου). Τα πράγματα κύλησαν όπως έπρεπε λες και είμαστε πολλά χρόνια στην Superleague αποσπώντας μάλιστα για την σωστή οργάνωση και λειτουργία τα συγχαρητήρια όλων των αρμόδιων ποδοσφαιρικών παραγόντων. Σ’ αυτόν τον τομέα, νομίζω, ότι συνετέλεσα καθοριστικά με την τεχνογνωσία μου, την διοικητική και οργανωτική εμπειρία μου, φροντίζοντας να γίνονται όλα τέλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, σε καθημερινή βάση, δίνω λύσεις με την εμπειρία μου, στα όποια διοικητικά και οργανωτικά θέματα που προκύπτουν για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ».

Ποια τα οφέλη που έχει αποκομίσει η Λέσβος από την Καλλονή κατά τη γνώμη σας;

«Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα. Προσωπικά αμφιβάλλω κατά πολύ, εάν οι Λέσβιοι και γενικά ο επιχειρηματικός κόσμος της Λέσβου, έχουν συνειδητοποιήσει τί οφέλη έχουν αποκομίσει ή μπορούν να αποκομίσουν, από τη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Superleague και μάλιστα αγωνιζόμενη στη φυσική της έδρα, τη Μυτιλήνη. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιποί συνεργάτες της ΠΑΕ, μένουν μόνιμα στη Μυτιλήνη και τα οφέλη γενικά στην αγορά της πόλης αλλά και σε άλλους τομείς, είναι πάρα πολλά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα αναλύσω. Επιπλέον όπως γνωρίζετε υπάρχουν τα τμήματα υποδομής Κ15, Κ17 και Κ20, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να γίνονται αγώνες σε διάφορα γήπεδα της Λέσβου. Έτσι μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών, προπονητών παραγόντων κλπ επισκέπτονται το νησί μας και στο πλαίσιο της δουλειάς τους χρησιμοποιούν ταξί και πούλμαν για τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις τους σε διάφορα αξιοθέατα του νησιού μας, ξενοδοχεία για την διαμονή τους καθώς και τα εστιατόρια για την σίτισή τους. Όπως, αντιλαμβάνεστε τα οφέλη από την συμμετοχή και μόνο της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό πρέπει όλοι οι Λέσβιοι και ειδικότερα όλος ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας, να αγκαλιάσει και να στηρίξει με κάθε τρόπο την ομάδα μας».

Η έδρα της ομάδας ξεκίνησε να υποδέχεται φέτος φιλάθλους εδώ στη Λέσβο. Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείτε τα εντός έδρας παιχνίδια μιας ομάδας Α’ Εθνικής καθώς κάτι τέτοιο είναι καινούριο εγχείρημα και για την ΠΑΕ και για το νησί;

«Φέτος, αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, εδώ στη Μυτιλήνη και έχουμε ένα επιπλέον πλεονέκτημα: τους φιλάθλους μας. Επειδή, είναι πρωτόγνωρο για τα λεσβιακά ποδοσφαιρικά δεδομένα να αγωνίζεται ομάδα του νησιού μας στη Superleague η διαχείριση ενός τέτοιου αγώνα από πλευράς φιλάθλων και οργάνωσης είναι σαφώς πάρα πολύ δύσκολη και εντελώς διαφορετική από τους αγώνες των μικρότερων ποδοσφαιρικών κατηγοριών. Εν τούτοις όμως, με την υπευθυνότητα και την εργατικότητα που με διακρίνει καθώς και με την περσινή εμπειρία που απέκτησα, δίνοντας όλους τους αγώνες εκτός έδρας, έχω κατορθώσει να κάνω μία πολύ σωστή διαχείριση μαζί με τους συνεργάτες μου, όλων αυτών των θεμάτων και να βγάλουμε μέχρι στιγμής, όλους τους εντός έδρας αγώνες μας, χωρίς καμία παρατήρηση από τους αρμόδιους παρατηρητές των αγώνων. Μάλιστα οι ίδιοι εκφέρουν μόνο θετικές εκτιμήσεις για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία της ΠΑΕ, καθώς επίσης για την καλή συμπεριφορά των φιλάθλων μας και την άριστη διεξαγωγή όλων των αγώνων που διοργανώνονται στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης».

Αναφερόμενος στην «κερκίδα» πώς σχολιάζετε το φίλαθλο αίσθημα του κόσμου εδώ στη Λέσβο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φετινή σεζόν;

«Πέρυσι, είχαμε το μειονέκτημα να αγωνιζόμαστε χωρίς την παρουσία των φιλάθλων μας, εκτός των λιγοστών που έδιναν δυναμικά το παρών σε κάθε μας αγώνα και τους οποίους εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ από καρδιάς. Φέτος, αγωνιζόμενοι στην φυσική μας έδρα, έχουμε το ευτύχημα να έχουμε τους φιλάθλους μας εδώ στη Λέσβο οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα μας και τη στηρίζουν σε κάθε αγώνα. Θέλω να συνεχίσουν να το κάνουν με κάθε τρόπο διότι είναι ο δωδέκατος παίκτης μας».

Η Καλλονή έχει ήδη κατακτήσει καρδιές και συνάμα έχει δείξει αγωνιστικά αποτελέσματα χωρίς να αποτελεί «πυροτέχνημα». Ωστόσο τι χρειάζεται κατά τη γνώμη σας για να παραμείνει εκεί και να πάει ακόμη ψηλότερα;

«Η ομάδα μας, όντως έχει κατακτήσει καρδιές και όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτήν και μάλιστα από τη στιγμή που ξεκίνησε η περσινή μας επιτυχία καθώς κατορθώσαμε –και μάλιστα σχετικά γρήγορα– να παραμείνουμε στην κατηγορία, περιπλανώμενοι από γήπεδο σε γήπεδο. Αυτό το οποίο αποδεικνύεται από τον εν λόγω περσινό ποδοσφαιρικό μας άθλο, κυρίως ως απάντηση σε κάποιους μάντεις κακών, είναι ότι η ομάδα της Καλλονής, έχει ψυχή, έχει τσαγανό, έχει μέταλλο και δεν είναι πυροτέχνημα. Η ομάδα μας ανέβηκε στη Superleague για να παραμείνει στην κατηγορία και να πάει ακόμη υψηλότερα, διότι υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει συνέχεια, υπάρχουν στόχοι οι οποίοι με τη βοήθεια των τοπικών φορέων παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, θα πραγματοποιηθούν. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλοι μας θα είμαστε περισσότερο υπερήφανοι για την ανοδική πορεία της ομάδας μας έπειτα από αυτόν τον μεγάλο και πρωτοφανή για τα λεσβιακά ποδοσφαιρικά δρώμενα, άθλο που οραματίστηκε και πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μιχαλάκης».

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Καλλονής Νίκος Μιχαλάκης δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι «τρέχουν την ομάδα» μιλώντας για τον ίδιο, εσάς και τον Γενικό Διευθυντή Προκόπη Καρτάλη. Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

«Πράγματι, εμείς οι τρείς, ήτοι ο Πρόεδρος Νίκος Μιχαλάκης, εγώ και ο Γενικός Διευθυντής Προκόπης Καρτάλης, με την άριστη συνεργασία μας σε καθημερινή βάση και παράλληλα με τη συναισθηματική σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας ως απόρροια συνεργασίας πολλών ετών «τρέχουμε» όλα τα θέματα της ομάδας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό φαίνεται εξάλλου εκ του αποτελέσματος. Ως εκ τούτου, υπάρχει άριστη συνεργασία και χημεία μπορώ να πω μεταξύ μας. Γενικά έχουμε μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, αγάπης και εμπιστοσύνης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο