Κόντρα Γιώργου Πάλλη – Αναστασίας Αντωνέλλη με φόντο τις εκλογές της Κυριακής…

palis-antoneli

Με αφορμή την, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και σε προεκλογικό κλήμα, τελετή των εγκαινίων του ανακαινισμένου 4ου Παιδικού Σταθμού(ΠΙΚΠΑ), η Δημοτική Αρχή και το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, έκαναν ένα μικρό απολογισμό της δράσης τους κατά την παρούσα θητεία. Αφού μας ενημέρωσαν για τις δομές που δημιούργησαν’ μας αποκάλυψαν οτι η ένταξη στο πρόγραμμα του  Ε.Σ.Π.Α. και η ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού, ήταν συμπτωματικό γεγονός, δείγμα της έλλειψης προγραμματισμού και οράματος. Επίσης  μας μίλησαν για την επιτυχία του Νομικού Προσώπου, στην οικονομική  προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής και της κυβέρνησης. Ξέχασαν όμως να μας  πουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς, το κλείσιμο του ΚΑΠΗ στην Επάνω Σκάλα ,την απουσία γιατρού, φυσιοθεραπευτή και νοσηλευτή στο ΚΑΠΗ και  τον τρόπο λειτουργίας στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου ως τις 31 Αυγούστου και να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου  και των δημοτών. Κάθε είδους καθυστερημένα ή πρόωρα εγκαίνια, 10 μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, καθώς και κάθε χρήση των μέσων του Δήμου, από τους υποψήφιους-μέλη της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να εκλείψουν.

 

Γιώργος Πάλλης

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΛΗ

«Φαίνεται ότι οι τοπικοί δημοτικοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΑΖΑ, ανακάλυψαν στο πρόσωπο μου τον νέο ιδεολογικό-πολιτικό και αυτοδιοικητικό τους εχθρό. Μετά τα γενικόλογα και αόριστα κατηγορώ του κ. Γεωργούλα, έρχεται σήμερα ο κ. Πάλλης και με ένα Γκεμπελικό και ψευδέστατο κατηγορώ συνεχίζει τον χορό, του γύρω γύρω όλοι και στην μέση η Αντωνέλλη και η Δημοτική Αρχή, που είναι προφανώς οι νέοι ιδεολογικοί-πολιτικοί- αυτοδιοικητικοί τους εχθροί. Φυσικά και δεν με ξαφνιάζουν. Γνωρίζω από παιδί ότι η «απιδιά που έχει απίδια», πετροβολιέται. Όμως δεν αντέχω τα ψέματα. Και έτσι για τελευταία φορά απαντώ.

Κύριε Πάλλη, λέτε ψέματα ότι έκλεισε το ΚΑΠΗ της Επάνω Σκάλας. Το ΚΑΠΗ είναι ανοικτό και μπορείτε όποτε θέλετε να το επισκεφθείτε.

Κύριε Πάλλη, ψευδώς υπονοείται ότι οφείλεται σε δική μας ευθύνη η απουσία γιατρού, φυσιοθεραπευτή, και νοσηλευτή. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της Κυβέρνησης, η οποία μας απαγορεύει τις προσλήψεις. Και το ξέρετε. Ή θα έπρεπε να το ξέρετε αφού με πλειάδα εγγράφων μου που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ, τους έχω καταγγείλει, καθώς επίσης έχω ενημερώσει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατά το παρελθόν.  Τι έγινε και δίνεται ξαφνικά συγχωροχάρτι στους Κυβερνώντες;

Παρεμπιπτόντως:  τα ΚΑΠΗ μας φροντίσαμε με την δυνατότητα που υπάρχει εκ του Νόμου και μετά από αίτημα μας, να τα στελεχώσουμε με φυσιοθεραπευτή και νοσηλευτές από την πεντάμηνη κοινωφελή εργασία, έστω και αν διαφωνούμε με την μέθοδο των πενταμήνων. Ανάγκα όμως και Θεοί πείθονται! Όσο για τον γιατρό, σας ενημερώνω ότι μέχρι πρίν από 15 μέρες, είχαμε γιατρό με τον τρόπο που μπορούσαμε να τον έχουμε. Έκτοτε με ευθύνη των Κυβερνώντων  μας τον πήραν. Εκτός και εάν δεν γνωρίζεται για τα προβλήματα υποστελέχωσης γιατρών του ΠΕΔΥ, που υπάρχουν στο νησί μας. Άμεσα τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο προϊστάμενος του ΚΑΠΗ υποβάλλαμε αίτημα στο κύριο Μουζάλα, Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προκειμένου να μας βοηθήσει με εθελοντή γιατρό.

Τώρα σε ότι αφορά τις ελλείψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, σας ενημερώνω ότι δεν είμαι Υπουργός και δεν νομοθετώ. Ως Πρόεδρος όμως του Ν.Π.Δ.Δ με μια σειρά εγγράφων μου, που επίσης είδαν το φώς της δημοσιότητας όχι μόνο στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και τα Αθηναϊκά, έχω ζητήσει να εξαιρεθούν οι παιδικοί από την απαγόρευση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού. Τι να κάνουμε κύριε Πάλλη, τότε που ουρανός ήταν χαμηλά και δεν απαγορεύονταν οι προσλήψεις μονίμων, κάποιοι διόριζαν συμβασιούχους για να εξασφαλίσουν την εκλογική τους πελατεία, με αποτέλεσμα σήμερα οι υπηρεσίες να έχουν πρόβλημα  υποστελέχωσης.

Για τα προβλήματα του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Επανειλημμένα έχω ζητήσει, την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος και έχω καταγγείλει άπειρες φορές την Κυβέρνηση και μάλιστα σκληρότατα,  για την κατάντια του Προγράμματος και την ομηρία των εργαζομένων. Ενημέρωσα δε κατ’ επανάληψη για τα προβλήματα το Δημοτικό μας Συμβούλιο και μέσω του Δημάρχου έφτασε η φωνή μου και στην  ΚΕΔΕ, πέρα από τα αρμόδια Υπουργεία.

Στα περί εγκαινίων τώρα: αλήθεια πώς αντιλαμβάνεστε εσείς την πολιτική αντιπαράθεση; Εσείς να έχετε το δικαίωμα να μας καταγγέλλετε και μάλιστα άδικα και μείς να είμαστε  πολιτικοί καρπαζοεισπράκτορες; Όχι κύριε Πάλλη, δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Εμείς πολιτικοί καραπαζοεισπράκτορες δεν υπήρξαμε ποτέ. Είμαστε υπερήφανοι τόσο για την οικονομική εξυγίανση που καταφέραμε, όσο και για τα έργα μας. Και ναι, όπου χρειάζεται θα κάνουμε και εγκαίνια των έργων μας αυτών, μιας και για μας δεν σταματάει η παραγωγή έργου λόγω εκλογών.

Και κάτι τελευταίο: Η μικροψυχία κ. Πάλλη, είναι κακός σύμβουλος ακόμα και για την προεκλογική περίοδο. Τελικά, δυστυχώς, περισσότερο κακό κάνετε στον Σύριζα παρά καλό, στην προσπάθεια σας να απαξιώσετε το έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Το έργο μας είναι καταξιωμένο στις καρδιές και στις συνειδήσεις των  Δημοτών μας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο