Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό – Συγκλονιστικά στοιχεία από την Καλογήρου (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-limani-134151

– Κατά κύματα φτάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα – Ήδη έχει έρθει το 75% του συνολικού αριθμού που είχε μπει το 2014 – 73 διασώθηκαν τα ξημερώματα
– Συγκλονιστικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου 
– 2204 μετανάστες έχουν φτάσει στη Λέσβο τις πρώτες 17 μέρες του Απριλίου – Όλο το 2014 είχαν μπει 646 πρόσφυγες! 
– Συγκλονιστικό video από τη Λέσβο: Τρία νεογέννητα προσφυγόπουλα στο νοσοκομείο με υποθερμία 
– Μετανάστρια γέννησε μέσα στο δουλεμπορικό έξω από το Αγαθονήσι
– Αιχμές Αγοραστού κατά της κυβέρνησης μετά τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Ένα δράμα δίχως τέλος. Άνθρωποι χωρίς πατρίδα, άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήνουν πίσω μια ολόκληρη ζωή για να γλιτώσουν από πολέμους και διωγμούς, άνθρωποι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στην (αφιλόξενη) Ευρώπη. “Πόρτα” για το καλύτερο μέλλον που ψάχνουν, η Ελλάδα.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει αυξήσει τα κύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν τη χώρα και μέσω Τουρκίας προσπαθούν να περάσουν στην “πολιτισμένη” Δύση. Όμως οι δουλέμποροι που τους ζητούν χιλιάδες ευρώ ή δολάρια για να τους περάσουν… απέναντι, συχνά τους εγκαταλείπουν μεσοπέλαγα.

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Λιμενικό διέσωσε 73 ανθρώπους. Διασώθηκαν 34 μετανάστες στην Κω και άλλοι 39 στο Φαρμακονήσι. Ανάμεσα στους διασωθέντες στο Φαρμακονήσι είναι και δυο νεογέννητα.

Στο Αγαθονήσι, έφτασε μια γυναίκα που είχε γεννήσει μέσα στο δουλεμπορικό, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό video από τη Λέσβο, ένα από τα νησιά που δέχονται τεράστιο αριθμό μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου και τους Περιφερειάρχες.

Τα στοιχεία σοκάρουν: μέσα σε 57 μέρες έχει φτάσει στην Ελλάδα το 75% του συνολικού αριθμού προσφύγων που είχε μπει στην Ελλάδα από τα νησιά ΟΛΟ το 2014! Συνολικά, όλο το 2014 έφτασαν στη χώρα μας μέσω των νησιών του Βορείου Αιγαίου 24.962 μετανάστες και τις τελευταίες 57 μέρες έχουν μπει 8.650!

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε η κα Καλογήρου ήταν η Λέσβος.

Στο νησί, μόνο τον Απρίλιο του 2014 είχαν φτάσει 646 μετανάστες. ΜΟΝΟ τις πρώτες 17 μέρες του ίδιου μήνα φέτος, η Λέσβος έχει υποδεχτεί 2204 πρόσφυγες!

Αποχωρώντας από τη σύσκεψη (σ.σ. για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής) η περιφερειάρχης Αιγαίου τόνισε πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για “προσωπικό και για λεφτά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό”.

siskepsi gia metanastes

Ευρεία σύσκεψη για να βρεθεί η μεταναστευτική πολιτική

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους Περιφερειάρχες.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρόντες ήταν όλοι οι Περιφερειάρχες, με μοναδική εξαίρεση την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία απουσιάζει λόγω επίσκεψης της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την κα Δούρου αντικαθιστά η αντιπεριφερειάρχης, Κ. Κυπριανίδου.

Πριν τη σύσκεψη ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως η συνάντηση γίνεται για να δοθούν ιδέες, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να δοθούν λύσεις στο μεταναστευτικό θέμα που έχει προκύψει στην Ελλάδα λόγω του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος από την Συρία.

“Πρέπει να χαραχθεί τάχιστα μια κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό θέμα και γι αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα στο πλαίσιο του διαλόγου της κυβέρνησης. Είναι ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει”, πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό – Συγκλονιστικά στοιχεία από την Καλογήρου (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο