Κι όμως… Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδανικά… Παραιτήθηκε ο Δημ. Παπαγιαννίδης

papagianidis-asthenoforo

Eπιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, έστειλε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή του, η παραίτηση του σχετίζεται με τη στάση του ΕΚΑΒ στο πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα στη Σάμο, όπου το ασθενοφόρο έφθασε με καθυστέρηση 75 λεπτών, και όχι μόνο.

Στην επιστολή παραίτησης του, ο κ. Παπαγιαννίδης τονίζει: “Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το Ε.Κ.Α.Β. στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής.

Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο Ε.Κ.Α.Β., εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή, όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου…, επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014…, επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα”, επισημαίνει.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγιαννίδης, αφού κάνει αναφορά στη θητεία του στο ΕΚΑΒ, σημειώνει “Ύστερα από 21 μήνες στον Οργανισμό, θέλω να μάθουν όλοι, ότι το Ε.Κ.Α.Β. στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, αφού οι Ιατροί, Νοσηλευτές και οι Διασώστες βρίσκονται σε μία διαρκή & καθημερινή υπέρβαση για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Από τη θέση του Προέδρου προσπάθησα πολύ να τους ακολουθήσω, σε αυτή την ατέρμονη προσπάθεια για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας για όλους τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων. Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω, ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β….” καταλήγει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Κι όμως… Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδανικά… Παραιτήθηκε ο Δημ. Παπαγιαννίδης”

 1. Ακης

  Κρίμα στα γαλόνια σου
  Καρτερός Θανάσης
  |
  Πρώτα ένας νέος άνθρωπος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, πέθανε αβοήθητος, μετά από δυστύχημα, επειδή το ΕΚΑΒ δεν είχε να στείλει ασθενοφόρο. Ύστερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, πρώην αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού -πλάκα τα γαλόνια-, παραιτήθηκε. Ακριβέστερα, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης που τον διόρισε. Ζήτησε μάλιστα και συγνώμη για το τραγικό συμβάν από την ορφανεμένη οικογένεια του θύματος.

  Νά κι ένας άνθρωπος με ευαισθησία, έσπευσαν να πουν πολλοί. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο κύριος αντιναύαρχος, με την επιστολή της παραίτησής του, εμφάνιζε τον εαυτό του όχι μόνο αθώο του αίματος, αλλά και περίπου ως τιτάνα, που έδινε μάχες για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες του ΕΚΑΒ. Μέχρι και στα πόδια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είχε προσπέσει για να εξασφαλίσει χρήματα. Ενώ στις αναμετρήσεις του με τους μανδαρίνους της γραφειοκρατίας στάθηκε επίμονος και ανυποχώρητος.

  Έτσι έγραψε. Δεν έγραψε ούτε για τα λεφτά που έχουν κόψει καταδικάζοντας ανθρώπους σε θάνατο. Ούτε για το δεύτερο ασθενοφόρο που έχει η Σάμος, αλλά δεν έχει πλήρωμα – οι μεταρρυθμίσεις, βλέπετε. Ούτε για την αγριότητα μιας πολιτικής η οποία καμαρώνει για τα κονδύλια που κόβει κι όχι για τα καντήλια που ανάβει. Ούτε για τις ευθύνες των Φαρισαίων που επαίρονται γιατί κάνουν οικονομίες στην Υγεία, κρύβοντας ότι εν πολλοίς αυτές οι οικονομίες οδηγούν σε τραγωδίες.

  Επ’ αυτών τσιμουδιά ο αντιναύαρχος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις ο αρμόδιος υπουργός του απάντησε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτησή του, αυτός ξεπαραιτήθηκε. Κάνα-δυο ώρες σκάρτες κράτησε η παραίτησή του. Και ήδη ξανά προς τη δόξα τραβά, χωρίς επί της ουσίας να έχει αλλάξει τίποτε στο ΕΚΑΒ. Ετοιμάζοντας το επόμενο λάθος -ή μήπως κάτι χειρότερο;-, που θα οδηγήσει στο επόμενο θύμα. Τότε ίσως πάλι να υποβάλει την παραίτησή του και ίσως γίνει δεκτή.

  Τι να πεις; Κατά την κυβέρνηση και οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύεται τις τύχες και τις ζωές μας. Πρέπει όμως κάποιος να ενημερώσει τον παραιτηθέντα και ξεπαραιτηθέντα ότι ο ίδιος μεν παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε. Αλλά το θύμα της πολιτικής που υπηρετεί με τόση αυτοθυσία πέθανε οριστικά. Και δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεθάνει. Πράγμα που οδηγεί σε ένα πικρό σχόλιο: Κρίμα στα γαλόνια σου, κύριε αντιναύαρχε…

Αφήστε ένα σχόλιο