Κατηγορώ του Νάσου Γιακάλη κατά του Γιάννη Σπιλάνη για το συμβούλιο καινοτομίας…

giakalis-spilanis
Με δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Επικεφαλής της Παράταξης “Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο” Νάσος Γιακαλής, κατηγορεί τον Γιάννη Σπιλάνη ότι χρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη, για την στελέχωση του επταμελούς Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας και αναφέρει:
“Σήμερα διάβασα για μια ενέργεια της Περιφέρειας την οποία ανέλαβε να…. διαφημίσει !!  ο Περιφερειακός Σύμβουλος της “αντιπολίτευσης”  Καθηγητής κ. Γιάννης Σπιλάνης.
Η ενέργεια αφορά την πρόσκληση για την στελέχωση του επταμελούς Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.
Ο κύριος Σπιλάνης προφανώς για να γίνει αρεστός σε αυτούς που του ανέθεσαν την…αρμοδιότητα προσπάθησε να δικαιώσει την ρήση  ” βασιλικότερος του βασιλέως “…γιατί άραγε ;
Χρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη, αλλά για αυτά και για την σοβαρότητα του ας κριθεί από τους φοιτητές του.
Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, εμείς στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το συμβούλιο καινοτομίας, αναθέσαμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να εκπονήσει την στρατηγική για την καινοτομία, αναθέσαμε μελέτη για την περιγραφή της δομής της καινοτομίας στο Βόρειο Αιγαίο γιατί δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, παρουσιάστηκαν δε στο περιφερειακό συμβούλιο τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης. Με βάση όλα αυτά συστήσαμε το Συμβούλιο Καινοτομίας με την συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της παραγωγής το οποίο μάλιστα συνεδρίασε δύο φορές. Επειδή τα κάναμε όλα αυτά έγινε δυνατή η έγκριση του ΠΕΠ 2014-2020 γιατί όλα αυτά ήταν προαπαιτούμενα.
Τώρα η Περιφέρεια προχωράει στην πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για την νέα συγκρότηση της επιτροπής, γιατί τον Δεκέμβρη του 2014  (πριν δυο μήνες δηλαδή)  βγήκε  από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας το νομικό πλαίσιο για την συγκρότηση του Συμβουλίου. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα του κυρίου Σπιλάνη είναι για να ικανοποιηθούν αυτοί που έπρεπε να τον ακούσουν….του εύχομαι να ικανοποιήθηκαν !!”
Νάσος Γιακαλής
Επικεφαλής της Παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ …ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει αναρτήσει στη σελίδα της προκήρυξη υποβολής υποψηϕιοτήτων για τον ορισμό τους στο 7 μελές Περιϕερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας που συστήθηκε με τον πρόσϕατο νόμο περί Ερευνας. Το Συμβούλιο που αποτελείται από 3 πανεπιστημιακούς -ερευνητές και άλλα 4 μέλη με ειδικά προσόντα έχει ως άμεσο στόχο την έγκριση και παρακολούθηση εκτέλεσης του περιϕερειακού προγράμματος Καινοτομίας του ΠΕΠ και γενικότερα τη συμβολή της προώθησης της καινοτομίας στη Περιϕέρεια και τη χώρα
.
Αλλες περιφέρειες όπως η Κρήτη είχαν συστήσει άτυπα συμβούλια εδώ και 3 χρόνια, αλλά για τη προηγούμενη περιϕερειακή αρχή του κ .Γιακαλή αυτά ήταν ψιλά γράμματα (“οι καθηγητάδες με τα λαπτόπια” συνήθιζε να λέει). Επομένως πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν και πρέπει να έχει σωστή στελέχωση με ανθρώπους που έχουν γνώση, άποψη και κυρίως διάθεση για δουλειά.

Οι θεματικοί τομείς για τη καινοτομία στη ΠΒΑ με βάση τη μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αϕορά τους παρακάτω τομείς: αγροτοδιατροφικά, τουρισμός, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, πολιτισμός, κοινωνική οικονομία, επικοινωνίες

Επειδή η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τη Παρασκευή και δεν γνωρίζω τι κινήσεις κάνει η Περιφέρεια για να προσελκύσει υποψηϕιότητες και προς ποιά κατεύθυνση,θεωρώ ότι με βάση τη σημασία που δίνουμε ως παράταξη ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ στη καινοτομία ως βάση στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στα νησιά, είναι κρίσιμο η πληροφορία αυτή να ϕφτάσει σε όλους τους κατοίκους των νησιών, ώστε να την μάθουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν είτε σήμερα συμμετέχοντας στο όργανο, είτε αύριο πλαισιώνοντας τις εργασίες του.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε ο καθένας σας στο νησί του να σκεφτεί ποιός θα μπορούσε να βοηθήσει σ’αυτή τη προσπάθεια   Θα αναϕφέρω ενδεικτικά κάποια ονόματα για να βοηθήσω τη σκέψη σας:
Μανδάλας Γ (Χίος – Ενωση Μαστιχοπαραγωγών), Κεφάλας Δ (Χίος, Κρασί-Αριούσιος), Μπάλας Β (Χίος, Εναλλακτικός Τουρισμός, Περιβάλλον), Κτίστου Μ (Σάμος, Πολιτιστικό Ίδρυμα Δημητρίου), Παντελεημονίτης Δ (Λέσβος, Μυλέλια), Αφιανές Ν.(Ικαρία, κρασι), Καρίμαλης Γ (Ικαρία, αγροτουρισμός), Τζωρτζής Μ (Λέσβος, Λάδι), Χρυσάϕης Μ.(Λήμνος, τυροκομικά), Χατζηγεωργίου Π (Λήμνος, κρασί)…..  .

Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι,ίσως και καλύτεροι, ας με συγχωρήσετε. Επίσης δεν γνωρίζω ποιοί από όσους ανέφερα καλύπτουν τα τυπικά προσόντα. Ολοι πάντως θα είναι χρήσιμοι στη προσπάθεια αυτή που θα έχει ως κορμό το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα του Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο.

Γιάννης Σπιλάνης
Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ
Αναπληρωτής Καθηγητής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Κατηγορώ του Νάσου Γιακάλη κατά του Γιάννη Σπιλάνη για το συμβούλιο καινοτομίας…”

Αφήστε ένα σχόλιο