Καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Τρίτη και 13 σήμερα και όπως φάνηκε μαύρη μέρα ξημέρωσε για το Μεσότοπο αφού από τα ξημερώματα μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου…

Το κακό μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι ακόμα και τώρα λίγο μετά τις 8 το πρωί η φωτιά δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο διότι στις αποθήκες υπάρχουν εύφλεκτες ύλες.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής κι όλο το χωριό είναι εκεί στη μάχη με τη φωτιά ενώ μαύρο σύννεφο σκέπασε τον ουρανό του Μεσοτόπου.

Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικότερο!

Ο Συναιτερισμός είχε μια εκπληκτική πορεία ανάπτυξης που ήταν αξιοζήλευτη πάνω σε όλη τη Λέσβο με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Οι Μεσοτοπίτες όμως θα τα ξαναφτιάξουν όλα από το μηδέν, είναι ικανοί, εργατικοί και πάνω από όλα νοιάζονται για τον τόπο τους.

Ο Σύλλογος “Η Αναγέννηση” συμπαραστέκεται στη μεγάλη καταστροφή που βρήκε τον Αγροκτην/κό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου και θα είναι δίπλα στους συγχωριανούς μας με όποιες δυνάμεις έχει προκειμένου να συνδράμει το δύσκολο έργο την αποκατάσταση των ζημιών.

Στάχτη 20 χρόνια σκληρής δουλειάς και ονείρων – Γράφει ο Νεκτάριος Βακάλης
Κόλαση φωτιάς στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου
Δημοσιεύματα χθες στο τύπο της Λέσβου περιέγραφαν ως «Κόλαση» το παγωτό Μεσοτόπου και σήμερα το πρωί, ο Μεσότοπος, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός του χωριού, που τόσα θαυμαστά βήματα εξέλιξης έκανε και εισέπραττε το θαυμασμό όλων στο νησί κι εκτός αυτού, έζησε μια πραγματική κόλαση φωτιάς στις εγκαταστάσεις του.
Η φωτιά ξέσπασε στις 4:30 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και όπως μας είπε ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Συνεταιρισμού, είναι μια ολική καταστροφή εκατομμυρίων (η κεντρική αποθήκη γεμάτη ζωοτροφές, λιπάσματα, τα γραφεία, ο εξοπλισμός, το φορτηγό γεμάτο ζωοτροφές προς παράδοση κ.α.) που πολύ δύσκολα αν όχι ακατόρθωτα μπορεί να επιτρέψει και να επιστρέψει τον Συνεταιρισμό στην προηγούμενη κατάσταση της χθεσινής μέρας, η οποία χρειάστηκε 20 χρόνια εντατικής δουλειάς για να φτάσει σε αυτό το σημείο και την κορύφωσή της.
Αντί για τις εικόνες δημιουργίας και προκοπής, του φημισμένου και αλληλέγγυου Συνεταιρισμού, προτύπου στο νησί και εκτός αυτού, που θα αντίκριζε σήμερα σε προγραμματισμένη επίσκεψη η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, θα δει τις αποκρουστικές εικόνες καταστροφής που ελπίζουμε να μην είναι από ανθρώπινο χέρι και περιμένουμε το αρμόδιο υπουργείο, Περιφέρεια, δήμο, τράπεζες, συνεργάτες και άλλους σχετικούς στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων του Συνεταιρισμού, να συμβάλουν τα μέγιστα για να μην σβήσει στα αποκαΐδια το όνειρο, η αλληλεγγύη και η ζωή αυτών των ανθρώπων, αυτών των συνεταιριστών…και ευρύτερα του χωριού καθώς η οικονομία του στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κτηνοτροφική παραγωγή.
Αγάντα Μεσοτοπίτες…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο