ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Σοκ από επίθεση αδέσποτου σκυλιού σε γνωστό ιερέα της πόλης μας

epithesi-adespotou

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Μυτιλήνης και γενικότερα στο νησί της Λέσβου.

Άλλοτε τα δύστυχα αυτά τετράποδα πέφτουν θύματα κακοποίησης από ανεγκέφαλους και άλλοτε τα ίδια, δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες.

Και φυσικά, ούτε τα δύστυχα τετράποδα φταίνε σε τίποτα και πολύ περισσότερο οι συμπολίτες μας.

Το χρόνιο αυτό πρόβλημα, πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και με αποτελεσματικότητα, από το Δήμο Λέσβου.

Πριν από λίγη ώρα, μας ήρθε μία ακόμα καταγγελία από τον πατέρα Αθανάσιο Γιουσμά, την οποία σας παραθέτουμε, όπως ακριβώς την λάβαμε.

“Γιάννη, θέλω να καταθέσω τις εξής σκέψεις μου: Σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι έπρεπε να είμαι για υπόθεση του Ναού στο Δικαστήριο της πόλης μας. Άραξα κανονικά – κάπου εκεί στα σπίτια των στρατιωτικών – και ξαφνικά και επί δύο συνεχείς φορές (!), δέχτηκα επίθεση από ένα αδέσποτο σκυλί! Μου έσχισε το ράσο και ευτυχώς που δε με δάγκωσε. Ρωτάω ως απλός πολίτης αυτής της πόλης, πρώτον αυτή η κατάσταση με τα αδέσποτα έτσι θα συνεχιστεί; Λύση σε αυτό το χρονίζον πρόβλημα δεν υπάρχει; Δεύτερον, να ρωτήσω τους σούπερ φιλόζωους της πόλης μας (φιλόζωος είμαι κι εγώ, αλλά πάντα αποφεύγω τις υπερβολές), το ράσο μου αχρηστεύτηκε ποιος θα μου το πληρώσει; Για να ράψω καινούριο, χρειάζομαι για ραφτικά 170 ευρώ! Τα ταίζουν, τα συντηρούν, γιατί; Για να επιτίθενται σε πολίτες; Όπως συνέβη με τον ίδιο σκύλο εχθές, από ό,τι μου είπαν. Επιτίθενται και στους τουρίστες που προχωρούν για την είσοδο του Κάστρου!! Απόδειξη πως αγαπώ κι εγώ τα ζώα, είναι πως δεν του έδωσα όχι κλωτσιά, αλλά ούτε μία σπρωξιά. Και ένα τελευταίο που δηλώνει την παγωμάρα της σημερινής μας κοινωνίας: Ένας άγνωστός μου κύριος, πλάι πάρκαρε, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και έφυγε αδιάφορα! Ούτε καν ενδιαφέρθηκε αν κάτι χρειάζομαι. Κι ας τον μίλησα… Αντιπαθούσε τους ρασοφόρους; Δε ξέρω. Απλώς, κρυώσαμε ως συνάνθρωποι! Κι αυτό είναι κατάντια ολόθρια. Την αγάπη μου.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο