ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Απλήρωτοι για τρεις μήνες εργάτες της Αρχαιολογίας στο έργο της Πηγής”

arxaiologia

Από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο λάβαμε την παρακάτω καταγγελία που αφορά την καθυστέρηση για τρεις μήνες των πληρωμών σε εργαζόμενους της Αρχαιολογίας όπου αναφέρει:

“Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της ολοένα και μεγαλύτερης  αντεργατικής πολιτικής που εξαπολύει το κεφάλαιο έχοντας στόχο για άλλη μια φορά τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι οι εργαζόμενοι στα έργα της Αρχαιολογίας και συγκεκριμένα στο έργο που πραγματοποιείται στην Πηγή. Οι εργαζόμενοι εκεί είναι απλήρωτοι σχεδόν εδώ και 3 μήνες. Σε επαφές που έκαναν από το σωματείο των εκτάκτων (τοπικό τμήμα Λέσβου) της Αρχαιολογίας με την περιφέρεια Β. Αιγαίου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Όμως στην πραγματικότητα «παίχτηκε άγριο παιχνίδι» στις πλάτες των εργαζομένων αφού η περιφέρεια προτίμησε να ικανοποιήσει πρώτα τις ανάγκες των μεγαλοεργολάβων, με αποτέλεσμα η απληρωσιά που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και σε άλλους κλάδους αλλά και η κοροϊδία να συνεχίζεται αφού από μέρα σε μέρα υπάρχουν και άλλου είδους υποσχέσεις για το πότε οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των συναδέλφων και στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δικαιώματα τους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές.

Σύσσωμη η εργατική τάξη του νησιού μας να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της Αρχαιολογίας αλλά και όλων των εργαζομένων που βιώνουν την απληρωσιά και την αβεβαιότητα, να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο