Καταγγελία – Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα ζώα στη Γέρα που επιτίθενται σε όλους…

provata psofia

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής της Γέρας στο LesvosNews.gr τα αδέσποτα ζώα.

Όπως μας καταγγέλουν αγέλες από αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται και κατασπαράζουν οικόσιτα ζώα.

Κόττες, κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα πέφτουν καθημερινά θύματα των αδέσποτων ζώων ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις επιθέσεων ακόμα και σε ανθρώπους.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Γέρας κάνουν έκκληση μέσω του LesvosNews.gr σε κάθε αρμόδια αρχή όπως επιληφθεί του θέματος και δοθεί μία λύση γι αυτούς αλλά και για τα αδέσποτα ζώα που χρειάζονται κι αυτή ειδική μέριμνα.

Δείτε τι μας καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής:

“Προχθές το απόγευμα ανεβαίνοντας προς το Καστέλι πίσω από το πρώην Δημαρχείο της Γέρας εμένα μου επιτέθηκαν 2 σκυλιά, το ένα εξ αυτών με δάγκωσε στο πόδι, ευτυχώς μόνο το παντελόνι έσκισε, πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους, ας μεριμνήσει η φιλοζωϊκή γι αυτό …”

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Καταγγελία – Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα ζώα στη Γέρα που επιτίθενται σε όλους…”

 1. Γαβριήλ

  Διάβασα το άρθρο και θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

  Ας το γράψουμε λοιπόν για ακόμα μία φορά μήπως και επιτέλους το καταλάβουν κάποιοι (αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος, οτί τελικά θα μπορέσουν το καταλάβουν).

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ!!!!!!!

  Ξεκινάω από το τέλος. Ο άνθρωπος αυτός είπε “ας μεριμνήσει η φιλοζωϊκή γι αυτό …”. Και του απαντάω. Και τι ακριβώς είναι η φιλοζωϊκή για να μεριμνήσει? Αν δεν κάνω λάθος η φιλοζωϊκή είναι μία ομάδα εθελοντών, που ότι κάνουν επιλέγουν να το κάνουν ξοδεύοντας λίγο ή πολύ από τον δικό τους χρόνο και κυρίως λίγα ή πολλά από τα δικά τους χρήματα. Από την στιγμή που μιλάμε για ιδιώτες, τα χρήματα αυτά είναι περιορισμένα. Τα χρήματα τα οποία διαθέτει η φιλοζωϊκή για να κάνει την δουλειά άλλων (θα μιλήσουμε λίγο πιο κάτω για αυτούς τους άλλους) είναι χρήματα των ίδιων των εθελοντών, είναι χρήματα από διάφορες δωρεές, είναι χρήματα από διάφορα bazaar και εκδηλώσεις κλπ κλπ κλπ. Με λίγα λόγια είναι χρηματα τα οποία δεν τα πληρώνει αυτός ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία μας λέει “ας μεριμνήσει η φιλοζωϊκή γι αυτό …”.

  Αν πρέπει κάποιος να μεριμνήσει, αυτός είναι ο εκάστοτε δήμος και μόνο αυτός. Ο δήμος αυτός που πέρα από την κρατική του χρηματοδότηση, λαμβάνει φυσικά και την χρηματοδότηση από τους πολίτες μέσω των δημοτικών τελών. Το αν θα βοηθήσει η φιλοζωϊκή είναι άλλο θέμα και το λέω αυτό γιατί ο δήμος είναι αυτός που είναι νομικά υποχρεωμένος να μεριμνήσει, ενώ η φιλοζωϊκή είναι εθελοντές που όποτε μπορούν κάνουν αυτό που οι δυνάμεις τους (και φυσικά οι οικονομικοί τους πόροι) τους το επιτρέπουν.

  Δηλαδή αυτός που με χαρακτηριστική ευκολία λέει “ας μεριμνήσει η φιλοζωϊκή γι αυτό …” πληρώνει (αναγκαστικά) κάποιον για να του παρέχει κάποιες υπηρεσίες και επειδή αυτός δεν του τις παρέχει, όπως νομικά οφείλει, ρίχνει την ευθύνη στην φιλοζωϊκή. Ελληνικού τύπου λογική που σπάει κόκκαλα.

  Το να πιστεύει κάποιος πως είτε οι φιλόζωοι, είτε τα φιλοζωικά σωματεία μπορούν να μαζέψουν από τους δρόμους όλα τα αδέσποτα, είναι κάτι το οποίο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ακόμα και να είχαν τα απαραίτητα χρήματα για να το κάνουν, ακόμα και είχαν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να το κάνουν, και πάλι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιους εθελοντές να κάνουν με το ζόρι την δουλειά του εκάστοτε Δήμου, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει ο Δήμος αυτός, είτε να αδιαφορεί να λύσει αυτό το θέμα, είτε να παρουσιάζει σαν πρόφαση την οικονομική του κατάσταση. Ας γίνει κάποτε ένας οικονομικός έλεγχος για να μάθουμε όλοι μας πώς και γιατί ο Δήμος μας, έφτασε να βρίσκεται σε αυτήν την οικονομική κατάσταση, την οποία μεταξύ άλλων και χρησιμοποιεί μόνο εκεί που τον βολεύει…

  Τα οικόσιτα ζώα πρέπει να βρίσκονται σε έναν περιφραγμένο χώρο. Είτε αυτός ονομάζεται χωράφι, είτε κτήμα, είτε οικοπεδο, είτε οτιδήποτε άλλο. Αν αυτός ο χώρος είναι σωστά περιφραγμένος, τα αδέσποτα δεν μπορούν να τον παραβιάσουν με κανένα τρόπο. Αν φυσικά είναι περιφραγμένος με “Ελληνικού τύπου” περίφραξη, δηλαδή με λίγες πέτρες και με μερικά κλαδιά, τότε ο καθένας μπορεί να εισέλθει σε αυτόν χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

  Άραγε όταν κάποιοι λάμβαναν τις παχυλές επιδοτήσεις για να περιφράξουν τα κτήματα τους και κατά επέκταση να προστατέψουν τις περιουσίες τους, δηλαδή τα ζώα τους (κόττες, κατσίκες, πρόβατα), που κατέληγαν αλήθεια τα χρήματα αυτά από τις επιδοτήσεις? Μήπως τελικά κατέληγαν να γίνουν σπίτια και αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο και φυσικά όχι περιφράξεις και γενικότερα επενδύσεις για τα κτήματα και τα χωράφια τους;

  Φυσικά ειναι ευνόητο οτί ακόμα και αυτός που δεν έχει λάβει καμία επιδότηση στη ζωή του, οφείλει να έχει περιφράξει τον χώρο στο οποίο βρίσκονται τα οικόσιτα ζώα του, με τέτοιο τρόπο ώστε να τα προστατέψει από διάφορους κινδύνους, διότι σε τελική ανάλυση προστατεύει την ίδια του την περιουσία.

  Ο άνθρωπος αυτός στον οποίον επιτέθηκαν αυτά τα 2 σκυλιά και που ευτυχώς του έσκισαν μόνο το παντελόνι, αν θέλει να αναζητήσει νομικές ευθύνες, οφείλει να τις αναζητήσει στον δήμο. Θα το κάνει; Πολύ αμφιβάλλω. Γιατί δεν θα το κάνει; Η απάντηση βρίσκεται λίγο πιο κάτω στο υστερόγραφο.

  ΥΓ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ (πχ στους φιλόζωους και στα φιλοζωικά σωματεία) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ…

 2. Κατερίνα Βασιλικούδη

  Τα αδέσποτα δεν έχουν γίνει από μόνα τους αδέσποτα. Υπάρχουν κάτι κύριοι και κάτι κυρίες που τα έχουν δημιουργήσει. Επίσης υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι επειδή δεν τους κάνουν για τις δουλειές που τα πήραν τα αφήνουν όπου βρίσκονται. Αυτά τα ζώα πεινάνε γι’ αυτό προφανώς επιτίθονται. Ας μάθει επιτέλους ο κάθε Μυτιληνιός να είναι υπεύθυνος σε οτιδήποτε φτιάχνει. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πηγαίνουν τα ζώα τους για στείρωση και όχι να τ’ αφήνουν να πολλαπλασιάζονται και να τα πετάνε ή να τα αφήνουν όπου βρούνε ή σε άλλη περίπτωση όταν δεν μπορούν να φροντίσουν ένα ζώο να μην το αγοράζουν ή να το παίρνουνε. Τα ζώα χωρίς λόγο δεν γίνονται επιθετικά, πάντα κάποιος λόγος υπάρχει.

Αφήστε ένα σχόλιο