“Κατάληψη” του Τελωνείου Μυτιλήνης από τους μετανάστες – Τριτοκοσμικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-195151

Εικόνες τριτοκοσμικής πόλης παρουσιάζει η πόλη της Μυτιλήνης στο λιμάνι της, με τους μετανάστες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους γύρω χώρους.

Έντονα παράπονα εκφράζονται από του καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι ναι μεν συμπάσχουν με το ανθρώπινο αυτό δράμα, από την άλλη όμως πλευρά δεν μπορούν να βλέπουν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους να κοιμούνται καταγής, μπροστά από τα μαγαζιά τους.

metanastes-195152

Στον περίφραχτο τώρα χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παρ’ ότι υπάρχει σχετική διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, να αδειάσει άμεσα ο ελεγχόμενος χώρος του τελωνείου, εν τούτοις η διαταγή αυτή δεν έχει εκτελεστεί από κανέναν, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Χαράλαμπος Μαργαρίτης να καταφύγει στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, όπου έκανε μηνυτήρια αναφορά.

metanastes-195153

Ο χώρος αυτός, ο οποίος είναι το κέντρο υποδοχής των τουριστών με τα κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο, αποτελεί τη βιτρίνα του νησιού.

Δυστυχώς όμως οι ξένοι επισκέπτες που καταφθάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα πρώτα αξιοθέατα που αντικρίζουν, είναι απλωμένα ρούχα από μπουγάδες, μανάδες να κρατούν τα νεογέννητά τους στην αγκαλιά τους και μετανάστες να έχουν κάνει κατάληψη σε όλους σχεδόν τους χώρους του τελωνείου, ακόμα και των κατασχεμένων αυτοκινήτων, στα οποία καταφεύγουν για λίγη δροσιά.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, φαίνεται να μην είχε κανένα αντίκρυσμα, αφού οι υποσχέσεις που έδωσε, παρέμειναν …υποσχέσεις !!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το ““Κατάληψη” του Τελωνείου Μυτιλήνης από τους μετανάστες – Τριτοκοσμικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο