Καλογήρου σε Βαρουφάκη: «Ανεπανόρθωτη η ζημιά από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών»

varoufakis-kalogirou

 Τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει στα νησιά του Αιγαίου η σχεδιαζόμενη κατάργηση των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ παρουσίασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή φορέων των Περιφερειών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

 Η Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μέτρο περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη και μη μετρήσιμη ζημιά στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών και ως εκ τούτου αποτελεί «κόκκινη γραμμή» όχι μόνο για λόγους ανταγωνιστικότητας αλλά κυρίως βιωσιμότητας.

Επίσης, είπε ότι η ανάγκη για μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος των νησιών του Αιγαίου και με όρους που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε έννοια νησιωτικότητας.

«Σας καλώ την ύστατη στιγμή να αντιληφτείτε ότι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα οδηγήσει τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα νησιά μας. Και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αντισταθμίσει», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο