Καλογρίδης – Μυρσινιάς… Είδαν την Κουντουρά και περιμένουν λύσεις για τον τουρισμό…

mirsinias-kountoura-kalogri

Κατόπιν αιτήματος από το Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα τις επιπτώσεις του προσφυγικού / μεταναστευτικού ζητήματος στον τουρισμό της Λέσβου και την εξεύρεση λύσεων της αρνητικής αυτής εξέλιξης.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κύριος Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και μέλος του Δ.Σ. κύριος Θρασύβουλος Καλογρίδης , και ο κύριος Δημήτριος Βατής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των επαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας (Μολύβου) και Πέτρας.

Πιο συγκεκριμένα οι τοπικοί φορείς είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά καθώς και μια μακρά συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου της, κυρία Αγγελική Χονδροματίδου και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης κύριο Γεώργιο Τζιάλλα.

Το κύριο θέμα συζήτησης  ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί της Λέσβου εξαιτίας των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μολύβου και στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά μας δόθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με μέτρα που είναι απαραίτητα να ληφθούν για την σωτηρία τόσο του τουρισμού στη Λέσβο, όσο και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα αυτό.

Μερικές από τις προτάσεις που αναφέρθηκαν και μπορούν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα, είναι η προώθηση από την πολιτεία του κοινωνικού τουρισμού, καθώς και εκπαιδευτικών / μαθητικών εκδρομών προς τη Λέσβο έτσι ώστε να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, και να επιβιώσουν οι επαγγελματίες, που εμπλέκονται στον τουριστικό τομέα καθώς και η στοχευμένη διαφημιστική προώθηση της Λέσβου.

Από την πλευρά του Υπουργείου έγινε κατανοητή η έκταση του προβλήματος και συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία, για να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέτρα που προτάθηκαν από τους φορείς της Λέσβου.

Το Επιμελητήριο Λέσβου δεσμεύτηκε να αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

12 Άποψη για τα “Καλογρίδης – Μυρσινιάς… Είδαν την Κουντουρά και περιμένουν λύσεις για τον τουρισμό…”

Αφήστε ένα σχόλιο