Καλογήρου προς καταληψίες… “Φύγετε…” Καταληψίες: “Όλα τώρα αρχίζουν!”

kalogirou-katalipsi

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, επισκέφθηκε σήμερα το κτίριο της Περιφέρειας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και κάλεσε τους συμμετέχοντες στην κατάληψη να το απελευθερώσουν.

Πέραν του συμβολισμού της κατάληψης, η Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία.

Ειδικότερα υπογράμμισε τις ανάγκες που αυτή την εποχή, στο τέλος του έτους, είναι επείγουσες. Έτσι, ενδεικτικά αναφέρθηκε στους ανθρώπους που παίρνουν προνοιακά επιδόματα, σε αυτούς που έχουν δουλέψει στην ύπαιθρο κάνοντας εργασίες δακοκτονίας και σε αυτούς που εργάζονται για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία. Επισημαίνοντας την επιτακτική και επείγουσα ανάγκη της κάλυψης αυτών και άλλων αναγκών, κάλεσε τους συμμετέχοντες στην κατάληψη να λάβουν αυτά τα δεδομένα υπόψιν, ώστε η Περιφέρεια να λειτουργήσει κανονικά μέσα στις επόμενες ώρες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η κ. Καλογήρου με θράσος διατυμπανίζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα περί παρακώλυσης των πληρωμών. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τα μικροπολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια της κ. Καλογήρου και του ακροδεξιού συρφετού που βρίσκεται στη Ν.Δ είναι ψέματα. Για άλλη μία φορά μας εντυπωσιάζουν με το πόσο ποταποί μπορούν να γίνουν ενόψει εκλογών, τότε δηλαδή που θυμούνται να «μπαλώσουν δρόμους» και να δώσουν τα κουτσουρεμένα επιδόματα σε ευπαθείς ομάδες. Ως γνωστόν, σε αυτό το νησί το κίνημα δεν αποτελείται από την εικόνα που θα επιθυμούσαν να έχουμε και προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο,  οπότε γι’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι γίνονται όλα αυτά. Συνειδητά επιλέχθηκε να καταληφθεί το κτήριο στο οποίο διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες του περιφερειακού συμβουλίου και μόνο. Από την μεριά μας επιθυμούμε να δηλώσουμε πως στην πρωινή μας επικοινωνία με την κ. Καλογήρου διαβεβαιώσαμε ότι θα επιτραπούν όλες οι διαδικασίες πληρωμών που σχετίζονται με τα κουτσουρεμένα επιδόματα σχετικά με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πληροφορίες που αναφέρουν πως στο κτήριο της περιφέρειας δεν στεγάζονται οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την διεκπεραίωση των πληρωμών, εξετάζονται ως αναληθείς.

Η λήξη της κατάληψης, θα εξαρτηθεί άμεσα από την απόφαση ως προς την απεργία πείνας του Ν.Ρωμανού και από καμία «παρέμβαση» της κ. Καλογήρου.

 

Κατάληψη Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο