Και οι γιατροί της Λέσβου θα “τιμήσουν” την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

mitsotakis-giatroi

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, καλεί τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 6μμ στα Κεντρικά Λύκεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος πολιτικός, που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ταυτισμένος με ένα έργο ακραία καταστροφικό για τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και την υγεία και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι εκ των βασικών υπευθύνων για χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, για το κλείσιμο σχολείων, τη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, των νοσοκομείων και των δομών υγείας και πρόνοιας.

Είναι ο εμπνευστής μιας αξιολόγησης που στόχο έχει να βγάζει ανίκανους το 15% των υπαλλήλων ετησίως σε κάθε υπηρεσία, προκειμένου να υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια δεξαμενή απολύσεων. Διέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες και υπηρέτησε με συνέπεια την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους εργαζόμενους στη Λέσβο όπως και η πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Διεκδικούμε: Προσλήψεις γιατρών και εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα. Όχι στη αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία. Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.

Μυτιλήνη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ο Πρόεδρος                                 ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                    Στρατής Παυλής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο