Καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης οδικής κυκλοφορίας από το Δήμο Λέσβου

katharismos-pinakidon

Ο Δήμος Λέσβου και η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής, ξεκίνησε τον καθαρισμό και τη συντήρηση των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, στις οδούς της πόλης της Μυτιλήνης που παρουσιάζουν πρόβλημα ρύπανσης και είναι καλυμμένες από αυτοκόλλητα, σπρέι και μαρκαδόρους. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η καταγραφή των κατεστραμμένων πινακίδων, ώστε να αντικατασταθούν το γρηγορότερο δυνατό, με νέες.

Με την ευκαιρία αυτή, επισημαίνεται ότι και η όψη των πινακίδων, είναι δείγμα πολιτισμού και περιβαλλοντικής αγωγής. Η πρόκληση φθορών και η καταστροφή τους, θέτει σε κίνδυνο, τους οδηγούς, τους πεζούς, αλλά και τους ξένους που επισκέπτονται το νησί μας. Απαιτείται, λοιπόν, η συνεργασία όλων των πολιτών, ώστε μετά το πέρας των εργασιών από το Δήμο, οι πινακίδες να διατηρηθούν καθαρές και λειτουργικές, ώστε να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης οδικής κυκλοφορίας από το Δήμο Λέσβου”

 1. Dimitris Alej

  Κύριοι, καλημέρα σας, διαβάζοντας το άρθρο. ήθελα να κάνω μία επισήμανση. Προβλέπεται ΠΡΟΣΤΙΜΟ και Φυλάκιση έως 2 ετών, για μερική η ολική καταστροφή (η απόκρυψη) πινακίδας; ναι η όχι; Στα αυτοκόλλητα και διαφημιστικά λοιπόν υπάρχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις. Στα τόοοοσα χρόνια, καταστροφής των πινακίδων, επιβλήθηκε ποτέ έστω ένα πρόστιμο;;;;;; Η εφαρμογή του νόμου ΕΙΝΑΙ αυτονόητο και δείγμα πολιτισμού, όχι το βγάζουμε κονδύλη για την καθαριότητά τους! Σε κανένα ΄΄αλλο πολιτισμένο μέρος δεν γίνεται αυτό. Γιατί απλά εφαρμόζεται ο ΝΟΜΟΣ. Τώρα αν εμείς κάνουμε φανφάρες διαλαλόντας ότι τις καθαρίζουμε, δεν κάνουμε τίποτα! ΑΝ δεν σταματήσουν αυτοί που τις καταστρέφουν, σε λίγο καιρό θα ξανακάνουμε το ίδιο. Τονίζω και πάλι η εφαρμογή του ΝΟΜΟΥ είναι δείγμα πολιτισμού!!!!! Ευχαριστώ, Έλληνας ΄Πολίτης!

 2. dimitris.s.

  Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου για τον καθαρισμό των πινακίδων κυκλοφορίας και μπράβο σε όλους όσους ασχολούνται με αυτή την προσπάθεια.
  Επίσης όμως θα επισημάνω ότι δεν είναι θέμα καλαισθησίας, καθαριότητας και πολιτισμού μόνο…….είναι θέμα ζωής και θανάτου, μας αφορά όλους πεζούς και οδηγούς.
  Θα συμφωνήσω επίσης 100% με το σχόλιο του Dimitris Alej σε όλα όσα αναφέρει.
  Ο καθαρισμός καλώς γίνεται, η τιμωρία όλων αυτών των ανόητων είτε είναι ποδοσφαιρικές ομάδες ,είτε κόμματα, είτε επαγγελματίες, η άλλου βάνδαλου που είναι;

Αφήστε ένα σχόλιο