Θλιβερό για όλους η συνέχιση της ποδοσφαιρικής βεντέτας στη Λέσβο

antonopoulos

Γράφει: Ο Αντώνης  Α. Αντωνόπουλος

Δημοσιογράφος-ΕΣΗΕΑ

Α΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Τ

Επανέρχομαι στο θέμα της ποδοσφαιρικής βεντέτας που έχει ξεσπάσει στην Λέσβο, σχετικά με την χρήση του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης από την ομάδα της Καλλονής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της «Σούπερ-λίγκ»

Την επομένη του άρθρου μου στο «Lesvosnews. gr»δέχτηκα τηλέφωνο από γνωστό και έμπειρο ποδοσφαιρικό παράγοντα του νησιού, ο οποίος χαρακτηριστικά μου είπε «Δεν φταίει 100% ο Γαληνός. Η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα από την στάση του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Ψαρρόπουλου. Δυσαρεστημένος και αυτός από την αντιμετώπιση που είχε από την Καλλονή…» Μου είπε και αλλά και με παρέπεμψε και σε κάποιες δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου της πόλης.

Κλείνοντας το τηλέφωνο σκέφτηκα ότι αν χτυπήσει εκ νέου από κάποιον άλλο μπορεί να ακούσω και ένα τρίτο σενάριο εμπλοκής άλλου προσώπου στην ποδοσφαιρική βεντέτα του νησιού. Να διευκρινίσω στο προκείμενο σημείο ορισμένα απαραίτητα πράγματα. Πληροφορήθηκα ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός εκτόξευσε απειλές κατά δημοσιογράφων με αγωγές και μηνύσεις, τους οποίους χαρακτήρισε κατευθυνόμενους και τους ενέταξε σε… εισαγωγικά.

Επισημαίνω στον κ. Δήμαρχο τα εξής:

1)Οι πολιτικοί, πόσο μάλλον αυτοί που επιλέγονται για να υπηρετήσουν τον τόπο και τους συμπολίτες τους, είναι αδιανόητο να επιλέγουν να κάνουν… «Πολιτική» από την πρώτη ημέρα τους με απειλές!!!

2)Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν σε… εισαγωγικά, όσο και αν επιθυμεί δια αυτού του τρόπου να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις.

3)Ανοίγοντας βεντέτα και με τον τύπο ο κ. Δήμαρχος θα κληθεί να αποδείξει με στοιχεία δια ποιου τρόπου οι δημοσιογράφοι που του κάνουν κριτική είναι κατευθυνόμενοι όπως τους χαρακτηρίζει. Αν δεν τα …καταφέρει θα βρεθεί από κατήγορος κατηγορούμενος.

Πέραν όλων αυτών επίσης διευκρινίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Επί 30 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος στο χώρο του αθλητισμού και δη του Ελληνικού ποδοσφαίρου είμαι θιασώτης της αποκέντρωσης του ποδοσφαιρικού μας χάρτη ειδικά στις μεγάλες κατηγορίες. Και αυτό από την στιγμή που συμβαίνει οργανωμένα και επαγγελματικά ,θεωρώ ότι σε συνδυασμό με τις τοπικές κοινωνίες και τους αρμόδιους φορείς μπορεί να όχι μόνο να συμβάλει στις τοπικές οικονομίες μόνο αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη. Αυτά τα λέω και τα γράφω πολλά χρόνια τώρα κ. Γαληνέ. Η αντίληψη μου αυτή έγινε και η αφορμή του αρχικού μου σχολίου. Θεωρώ αδιανόητο είτε εσείς ως δημοτική αρχή, είτε ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Ψαρρόπουλος που έχει δώσει θετικά και όχι αρνητικά δείγματα, είτε οι παράγοντες της Καλλονής και του Αιολικού, να βάζουν τους εγωισμούς τους πάνω από την συνεργασία και την θετική προαίρεση να λύσεις. Γιατί λύσεις υπάρχουν. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν έστω και ως φήμες λόγοι συμφερόντων από οποιαδήποτε πλευρά, απέναντι στο στόχο,που είναι το πολύπλευρο όφελος του νησιού και του ποδοσφαίρου του. Είναι θλιβερό για όλους η συνέχιση της ποδοσφαιρικής βεντέτας στη Λέσβο. Και αντί να διαφημίζετε το πανέμορφο ακριτικό νησί το δυσφημείτε με τις πράξεις αυτές και την συντήρηση αυτής της θλιβερής κατάστασης.

Εσύ ο Δήμαρχος κ. Γαληνέ, ο κ. Ψαρρόπουλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, ο κ. Μιχαλάκης και ο ομόλογος του του Αιολικού, κλειστείτε σε μια αίθουσα, κλειδώστε την και βγείτε από αυτή όταν βρείτε λύσεις για όλα όσα υποτίθεται ότι σας χωρίζουν. Είναι υποχρέωση σας απέναντι στο κόσμο του νησιού που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να πορεύεται διχασμένος. Όπως και να έχει το μόνο που θα φαίνεται στα δικά μας μάτια ως απαράδεκτο, θα είναι η Καλλονή να γίνει και στο φετινό πρωτάθλημα περιοδεύων «Θίασος»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 Άποψη για τα “Θλιβερό για όλους η συνέχιση της ποδοσφαιρικής βεντέτας στη Λέσβο”

 1. ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΪΡΗΣ

  Μας είπατε όλα αυτά τα ωραία για να καταλήξετε ότι απαράδεκτο θα είναι η ΑΕΛΚ να είναι πάλι περιφερόμενος θίαασος.Μήπως όμως γι αυτό μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η αλαζονεία και αδιαλλαξία των διοικούντων της,που με τις ευλογίες της Syper League,θέλουν αποκλειστικότητα στην χρήση ενός σταδίου που ανήκει σε όλο τον Λεσβιακό αθλητισμό;

 2. Βασίλης Βογιατζής

  Τα πράγματα φίλε μου έχουν γίνει λάθος από την ημέρα που επιλέχθηκε να γίνει ο Ταρλάς γήπεδο με προδιαγραφές Α Εθνικής. Η ΑΕΛΚ έπρεπε να παίζει στην Καλλονή.. Στον δρόμο χάλασε η δουλειά. Πονηρά κινούμενη η προηγούμενη διοίκηση του δήμου θέλησαν να φτιάξουν ένα ξένο γήπεδο προς την ομάδα.. απορρίπτοντας την περιφέρεια για μια ακόμη φορά. Όσον αφορά το άν γήπεδο ανήκει σε όλο τον αθλητισμό θα σε παραπέμψω στο ΟΑΚΑ.. από τότε που μπήκαν οι ομάδες δεν μπαίνει κανείς άλλος.. και στο επιχείρημα υπάρχουν ένα σωρό γήπεδα θα απαντήσω υπάρχει και άλλο γήπεδο για στίβο κλπ… Της Καλλονής… Και στην Αθηνα υπάρχουν γήπεδα 40χλμ μακριά από το ΟΑΚΑ και στην Λέσβο υπάρχουν γήπεδα 40 χλμ μακριά από τον Ταρλά..

  Θα πάω όμως λίγο μακρύτερα το θέμα.. Ο Ταρλάς κακώς φτιάχτηκε.. τελικά παίρνει μόνο 3000 κόσμο… ποιο το οφελος;;; αν φτιαχνόνταν άλλο γήπεδο θα είχαμε τουλάχιστον μια δυναμικότητα 10000 θεατών.. Μη νομίζει κανείς ότι δεν θα γέμιζε ειδικά αν ήταν στην Καλλονή.

  Εδώ ταιριάζει και θα το πω .. ξοδεύτηκαν 1400000 ευρώ για μια τρύπα στο νερό.. με τα ίδια λεφτά θα έκαναν παπάδες στην Καλλονή..

 3. αγνωστος

  ΝΙΚΟ ΤΣΑΙΡΗ ΠΕΣ ΜΑΣ ΖΕΙΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ??? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ . ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΕΠΕΤΑΙ. Η ΑΕΛΚ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΑΖΩΝΙΑ ??? ΑΛΑΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΗ. ΑΛΑΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ (ΑΙΟΛΙΚΟΣ) ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ?? ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΕΣ Η ΑΕΛΚ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ Ο ΣΤΙΒΟΣ?? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 4. αγνωστος

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΠΙΣΩ?? ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ?? ΚΑΙ Η ΑΕΛΚ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ??ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ?? ΛΙΓΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΑΕΛΚ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ????

Αφήστε ένα σχόλιο