“Θα παντρέψω όλο το χωριό”… Προφεστιβαλική προβολή του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού»

tha-pantrepso-to-xorio

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού» διοργανώνει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου, προφεστιβαλική προβολή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, στις 21.00, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της δεύτερης διοργάνωσης AegeanDocs Festival.

Η ταινία  που θα προβληθεί είναι μια σαρκαστική κωμωδία πραγματικών καταστάσεων που έχει ως τίτλο ” I will Marry the Whole Village”‘ – “Θα παντρέψω όλο το χωριό” και είναι του Σέρβου σκηνοθέτη Jeljko Mirkovic.

.

Δυο λόγια την ταινία :

“Το χωριό Gornji Mateijevac έχει ό,τι ονειρεύεται κανείς για μια ευτυχισμένη ζωή: Ήσυχους γραφικούς δρόμους, υπέροχο φυσικό περιβάλλον , φως, νερό και μάλιστα τρεχούμενο, τηλέφωνο , αλλά και Ίντερνετ, και σχολείο για τα παιδιά”. Η περιγραφή του χωριού του από τον 48χρονο Πέκα μοιάζει με διαφήμιση σε τουριστικό οδηγό και όχι χωρίς λόγο. Συμπυκνώνει την αποστολή στην οποία έχει τάξει τον εαυτό του : να βρει νύφες για τους 200 ανύπαντρους συγχωριανούς του, ενώ το παράδειγμα θα δώσει πρώτος ο ίδιος. 200 γάμοι με μιάς ! Ο Πέκα προωθεί συστηματικά το σχέδιό του ξεπερνώντας αντιρρήσεις και εμπόδια. Αλλά η δουλεία , ή μάλλον, η αποστολή, δεν είναι εύκολη υπόθεση: άλλοι δεν πιστεύουν ότι το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία , δηλαδή ή με 200 γαμήλιο στέφανα, άλλοι το θέλουν , αλλά φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν. Απτόητος ο Πέκα πείθει τις τοπικές αρχές , άλλα και τα media, να υιοθετήσουν την καμπάνια του. Επιστρατεύει έναν παραδοσιακό Παραμυθά και χωρατατζή, μια χορωδία και ένα χορευτικό όμιλο από τη γειτονική πόλη της Νις και η καμπάνια αρχίζει : “Θα σας παντρέψω όλους´

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Φεστιβάλ http://www.aegeandocs.gr,  του «Πελάγους Πολιτισμού» http://www.pelagospolitismou.gr  καθώς και τις παρουσίες τους στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο