Η ώρα του “κυρίαρχου λαού” – Εκλογές 2014… Όλα όσα πρέπει να ξέρετε… LIVE σύνδεση στις 18.00

ekloges-2014-sinanis-live

Κυριακή 18 Μαϊου 2014…

Ημέρα των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στη χώρα μας…

Είναι η μέρα που ο κυρίαρχος λαός καλείται να “μιλήσει” μέσα από τις κάλπες και να εκλέξει αυτούς που θα πάρουν τις τύχες του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ευχή όλων μας να προτιμηθούν οι καλύτεροι και ικανότεροι μήπως επιτέλους η Ελλάδα μας μπει επιτέλους στο σωστό δρόμο.

Το LesvosNews.gr και ο Γιάννης Συνάνης θα προσπαθήσουν να σας δώσουν με λεπτομέρειες όλες τις εξελίξεις της σημερινής κρίσιμης εκλογικής μάχης ενώ στις 18.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει συνδεθούμε LIVE από την αίθουσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απ’ όπου θα σας ενημερώνουμε άμεσα για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εκλογική διαδικασία:

– Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
– Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
– Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.
– Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
– Δεν ισχύει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
-Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
– Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».
– Για τις Δημοτικές Εκλογές ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί.
– Για τις Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουμε μόνο για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Οι σταυροί που δικαιούμαστε κυμαίνονται από 1 έως 4 ανάλογα με το πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται στην περιοχή μας.
 Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
Το Δήμο όπου κατοικούμε
Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
Την ιστοσελίδα www.ypes.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο