Η Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου καταδικάζει το μπλοκάρισμα της ημερίδας για τη μετανάστευση (BINTEO)

onnes lesviosn 2

Η ΝΟΔΕ Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το μπλοκάρισμα της ημερίδας για την μετανάστευση στην οποία αναφέρει:

“Η Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα την αναγκαστική αναβολή της ημερίδας “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, προτάσεις – κατευθύνσεις – πολιτικές”,  η οποία διοργανώθηκε από την ΟΝΝΕΔ Νήσου Λέσβου και θα λάμβανε χώρα χθες το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. σε γνωστό Ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, μετά από τη φασίζουσα και τραμπουκική παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και κουκουλοφόρων.

Τα άτομα αυτά, μαζεύτηκαν από νωρίς έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συγκεκριμένη ημερίδα και παρεμπόδισαν ετσιθελικά τη διενέργεια της ημερίδας, με φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, με κίνδυνο μάλιστα δημιουργίας και επεισοδίων.

Και ενώ κάποια site γνωστά για τις κατευθύνσεις τους το παρουσιάζουν ως “δυναμικό παρόν” των αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων, ευτυχώς οι υγιείς δυνάμεις του τόπου το αποδίδουν σωστά ως αντιδημοκρατική και φασίζουσα ενέργεια να μην επιτρέψουν σε πολίτες της Λέσβου να παρακολουθήσουν μια ημερίδα για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλο το νησί.

Έχοντας νωπές τις μνήμες των καταλήψεων στη Νομική Σχολή των Αθηνών, και τις καταστροφές που υπέστη, αντιλαμβανόμαστε τη νέα νοοτροπία και τα νέα ήθη “o tempora o mores”, που έφερε μαζί της η νέα κυβέρνηση καλύπτοντας κάτω από την πολιτική της ομπρέλα όλα αυτά τα περιστατικά που αμαυρώνουν τη Δημοκρατία μας.

Και βέβαια πιθανόν να έπαιξε ένα ρόλο και το θέμα της ημερίδας, αφού η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης στο μεταναστευτικό είναι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, και η νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών. Ένα ζήτημα που σύντομα θα το βρούμε ακόμη μεγαλύτερο μπροστά μας, αφού το νησί μας έχει την πρωτιά στο Αιγαίο ως προορισμός για τους παράνομους μετανάστες από τα απέναντι παράλια. Και η κατρακύλα συνεχίζεται… ”

 

Από το γραφείο Τύπου της Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο