Η Μυτιλήνη πόλη των ερωτευμένων… Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

agios-valendinos-mytilini

Ο Δήμος Λέσβου, με συγκεκριμένες εκδηλώσεις, τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου, θέλοντας να προβάλει το γεγονός, ότι τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται – κατόπιν δωρεάς της Ελισαβέτας Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893 – στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης, στον οποίο εναποτέθηκαν οριστικά από το καλοκαίρι του 2014.

Σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, η Φιλαρμονική του Δήμου θα συμμετάσχει στη λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου, σε αγορά και προκυμαία Μυτιλήνης στις 18:45.

Αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία ερωτικού τραγουδιού.

Συμμετέχουν : Ο τραγουδοποιός Τάκης Σωτηρχέλης, τα «Υπόγεια Ρεύματα», «Τα Φώτα Απέναντι», ο Γιώργος Αδαμπατάς, ο Μιχάλης Δήσσος, η Νίκη Κεραμέκη, ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης, η Χορωδία Δήμου Λέσβου, το Χορευτικό Δήμου Λέσβου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

dimos-lesvou-agios-valendinos

Να σημειώσουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τιμώντας τον Άγιο Βαλεντίνο και τη Λέσβο όπου φιλοξενούνται πλέον τα άγια λείψανά του, εξέδωσαν μία σειρά γραμματοσήμων και ειδικούς συλλεκτικούς αναμνηστικούς φάκελλους, που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, μίλησε στο LesvosNews.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης όπως και απλοί πολίτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Συνάνης φιλοξενήθηκε για το θέμα του Αγίου Βαλεντίνου στην εκπομπή “ΤΩΡΑ” της Άννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

5 Άποψη για τα “Η Μυτιλήνη πόλη των ερωτευμένων… Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)”

 1. […] Σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Συνάνης φιλοξενήθηκε για το θέμα του Αγίου Βαλεντίνου στην εκπομπή «ΤΩΡΑ» της Άννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΪ. Πηγή : lesvosnews.gr […]

 2. Μιχάλης Μ.

  Ποιος Άγιος Βαλεντίνος τι είστε, καθολικοί;

  Ότι μας πασάρουν το κατεβάζουμε αμασητο.

  Και αν θέλετε άγιο για την σχέση σας προσευχηθείτε στον
  Άγιοι Τιμόθεο και Αγια Μαύρα

  Ημερομηνία εορτής: 03/05/2017 Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα
  Τύπος εορτής: Σταθερή.
  Εορτάζει στις 3 Μαΐου εκάστου έτους.
  Πολιούχος: Λευκάδα (Πόλη) (Αγία Μαύρα), Ρουπάκι Ηλείας (Αγία Μαύρα)

  Ιερά Λείψανα: Η Κάρα της Αγίας βρίσκεται στον ομώνυμο Ναό Κοιλανίου Λεμεσού Κύπρου.
  Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στο Ναό του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας.

Αφήστε ένα σχόλιο