“Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων”… Εξαίρετο παιδικό βιβλίο της Τάνιας Χρυσού

«Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων» είναι ο τίτλος του παιδικού βιβλίου της Τάνιας Χρυσού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Μέσα από το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων» μας συστήνεται η Τάνια Χρυσού και μας συστήνει τους πρωτότυπους, υφασμάτινους κατοίκους ενός νησιού. Πρωταγωνίστριες της ιστορίας η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, η Ποπλίνα κι ένα ολόκληρο νησί καλτσοκατοίκων που επαναστατεί για να κερδίσει το δικαίωμα στην επιλογή του τόπου και του τρόπου ζωής τους.
Με όχημα τη φαντασία, τις έξυπνες περιγραφές και το χιούμορ που συνδυάζει περίτεχνα η συγγραφέας, βλέπουμε την περιπέτεια των κατοίκων που αντιδρούν στην καταπίεση της Βουάλ Βισκόζ, της πιο άπληστης και φιλόδοξης κάλτσας του νησιού.
Τριάντα σελίδες γεμάτες όμορφες εικόνες και ζωηρά χρώματα, που θα λατρέψουν τα παιδιά, με την υπογραφή της εικονογράφου Κριστίν Μενάρ, κι ένα κείμενο που μιλάει για τη δύναμη της συνεργασίας και την ομορφιά της διαφορετικότητας. Προάγει το μεγαλείο της ελευθερίας, καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση και δίνει μια εξαιρετική αφορμή σε δασκάλους και γονείς να μιλήσουν στα παιδιά για όλες αυτές τις έννοιες.

Οπισθόφυλλο:
Πώς συνδέονται οι μονές κάλτσες, το Τρίγωνο των Βελούδων, η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, κι ένα βιολετί αερόστατο με την έννοια της ελευθερίας και της ανακύκλωσης; Θα καταλάβετε αμέσως γνωρίζοντας τους καλτσοκατοίκους του νησιού Απλώστρα-Απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ντουλάπας! Η φιλόδοξη και άπληστη μαντάμ Βισκόζ θέλει να στείλει όλες τις μονές και χαλασμένες κάλτσες στο Ταπανταχαλούν, το μέρος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη χωματερή απορριμμάτων. Οι κάλτσες όμως, με τη βοήθεια της Ποπλίνας, της Καμπαρντίνας και άλλων υφασμάτων, αντιστέκονται. Θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο Tρίγωνο των Βελούδων. Θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δόντια της Βισκόζ και της χωματερής;
Μια «φανταστική» περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και φυσικά της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε τους κατοίκους! Καλή βόλτα!

Βιογραφικό:
Η Τάνια Χρυσού, με καταγωγή από τη Φίλια της Λέσβου, γεννήθηκε το 1984 στον Βύρωνα όπου και κατοικεί. Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά. Από το 1998, σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και εκμάθηση μουσικών οργάνων. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι από το 2002 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, στα δεκαοκτώ της ανέλαβε τη διδασκαλία παραδοσιακών και λάτιν χορών σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών σε γνωστή αλυσίδα σχολών χορού. Ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι στην ομάδα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΒΟΥΡΑ» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεργασία με το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και βιωματικής μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο καλλιτεχνικό εργαστήριο «ΚΡΑΚΑΤΟΥΚ» της κυρίας Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με τη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΡΩΝΑ» της κυρίας Ρένας Σκλάβου και με χώρους πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων, συντονίζοντας δημιουργικά εργαστήρια που αφορούν στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω παιχνιδιών που βασίζονται στη μελωδία, τον ρυθμό, την κίνηση και τη ζωγραφική. Τέλος, με τον σύζυγό της έχουν δύο υπέροχα παιδιά που λατρεύουν να τα βλέπουν να παίζουν, να γελούν με την καρδιά τους, να διαβάζουν και να τραγουδούν. Το παιδικό της βιβλίο «Η μαντάμ Βισκόζ Βουάλ και το Τρίγωνο των Βελούδων» είναι το πρώτο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Πληροφορίες έκδοσης:
Συγγραφέας: Τάνια Χρυσού
Εικονογράφος: Κριστίν Μενάρ
Τίτλος: Η μαντάμ Βισκόζ Βουάλ και το Τρίγωνο των Βελούδων

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο