Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την πυρκαγιά στον Αγροτοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Σήμερα η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τις αποθήκες ζωοτροφών του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Ο Συνεταιρισμός του Μεσοτόπου είναι παράδειγμα του συνεταιριστικού κινήματος του νησιού μας, καθώς αξιοποιεί τις πρώτες ύλες της περιοχής και είναι το αποκούμπι όλων των κατοίκων του χωριού.

Επιβάλλεται άμεσα να υπάρξει σοβαρή βοήθεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές σε μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσει ο Συνεταιρισμός να παίξει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να επαναλάβουν ότι η στήριξη θεωρείται δεδομένη μπροστά στις κάμερες και στα μέσα ενημέρωσης και μετά την πάροδο λίγων ημερών να ξεχνιέται ότι έχει ειπωθεί.

Η Λαική Συσπείρωση με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει θα αγωνιστεί για να υπάρξει πραγματική βοήθεια στο Συνεταιρισμό από τους αρμόδιους φορείς και να μην ξεχαστεί, καθώς δίνει εισόδημα σε πάνω από 100 οικογένειες του Μεσοτόπου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο