Η Λέσβος ενωμένη κόντρα στα σχέδια Μηταράκη για τη Βάστρια – Συγκέντρωση Δευτέρα 7/2 στη Βάστρια

Ο λαός της Λέσβου είναι ενωμένος και αποφασισμένος να βάλει οριστικό φρένο στα σχέδια Μηταράκη για την κατασκευή της υπέρ – δομής στη Βάστρια.
Έτσι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους φορείς και τους κατοίκους της Λέσβου σε ειρηνικές αλλά δυναμικές κινητοποιήσεις στη Βάστρια.
Εμείς συμπληρώνουμε με ένα μικρό δείγμα για την καταστροφή που θα προκληθεί στο μαγευτικό αυτό πευκοδάσος που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φυσικούς πνεύμονες πλούτου και οξυγόνου του νησιού μας…
Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε την ομορφιά αυτού του τοπίου που ο κ. Μηταράκης θέλει να μετατρέψει σε υπέρ – δομή φιλοξενίας μεταναστών μεταφέροντας μέσα στη νύχτα με μαφιόζικες πρακτικές μπουλντόζες και μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τις τελευταίες μέρες η αντίσταση ενάντια στην κατασκευή της υπερδομής οργανώνεται με την ενεργή συμμετοχή και συσπείρωση πολλών φορέων του νησιού μας. Χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση της κοινότητας του Μανταμάδου και των φορέων της περιοχής με τους οποίους συναντηθήκαμε και διαπιστώσαμε την ετοιμότητα τους και το αγωνιστικό τους σθένος. Παράλληλα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου για κινητοποίηση την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022 και δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες όπως και σε οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση φορέα της Λέσβου, που διεκδικεί την ανατροπή των σχεδίων για κατασκευή υπερδομής στο νησί μας. Αναμένουμε άλλωστε και δρομολογούμε την κορύφωση των κινητοποιήσεων μέσω του συντονισμού όλων των φορέων που θα οδηγήσει σε οριστική ακύρωση των σχεδιασμών για την ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή της Βάστριας.
Φυσικά την ώρα που ο αγώνας του Λεσβιακού λαού οργανώνεται, το σύστημα Μηταράκη αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα σχέδια για τις υπερδομές ανατρέπονται και παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζει να διατηρεί ως επικοινωνιακή σημαία του το αποτυχημένο ψευτοδίλημμά Βάστρια η Κάρα τεπές. Δηλώνουμε σε όλους όσους περιστρέφονται γύρω από τον αστερισμό του κ. Μηταράκη ότι η κοινωνία της Λέσβου, όσο και να την υποτιμούν, έχει συνοχή που δεν διασπάται όποιο τέχνασμα και να χρησιμοποιήσουν. Οι Λέσβιοι γνωρίζουν ότι η ανατροπή της υπερδομής του Κάρα Τεπέ περνάει μέσα από ακύρωση των σχεδίων της υπερδομής στη Βάστρια. Η ανατροπή μιας υπερδομής θα οδηγήσει και στην ανατροπή της δεύτερης συσπειρώνοντας τους συμπολίτες μας από όλη τη Λέσβο. Το ανάποδο μπορεί να μας αφήσει με δυο δομές. Την μέρα που η ΤΕΡΝΑ θα μαζέψει τα μηχανήματα από την Βάστρια, δεν θα μπορούν πλέον να κρύψουν την έλλειψη συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας που είναι απαραίτητη για τις υπερδομές σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Μηταράκης με την ΕΕ χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει. Τότε, όταν τα ψευτοδιλήμματα θα έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, θα δοθεί η τελική μάχη και θα αφορά την εκκένωση του Κάρα Τεπέ και κατ’ επέκταση του νησιού της Λέσβου. Τότε λοιπόν έξω από την πόρτα του Καρά τεπέ θα περιμένουμε να είναι δίπλα μας η δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Αν δεν είναι το πρόβλημα θα είναι δικό της, αφού εκεί θα βρίσκεται όλη η Λέσβος.
Για την ώρα ραντεβού τη Δευτέρα στη Βάστρια.”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο