Η κωμωδία του Μποστ “Μήδεια” στις 25 & 26 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιληνης

fom-mideia
Για αυτούς που δεν μπόρεσαν το καλοκαίρι…αλλά και για εκείνους που θέλουν να την απολαύσουν και πάλι!

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ “ΜΗΔΕΙΑ”-ΣΑΒ 25 και ΚΥΡ. 26 ΟΚΤ., ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤ.- 9 μμ.-
από τη Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο τις πρωινές εργάσιμες ώρες.

Ο Μποστ με το εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο σατιρικό του ύφος αρπάζει «από τα μαλλιά» το κείμενο του Ευριπίδη το διακωμωδεί και το προσαρμόζει στη σημερινή κοινωνία.
Η δική του Μήδεια είναι μια γυναίκα που σφάζει τα παιδιά της όχι μόνο επειδή ήταν άτακτα αλλά γιατί δεν παίρνανε και τα γράμματα.
Επιπλέον μαθαίνει ότι ο άνδρας της Ιάσων τάχει με μια καλογραία προστατευόμενή της, κι έτσι θολωμένη από τα τόσα προβλήματα αρπάζει τον μπαλτά απ’ το κελάρι και …όποιον πάρει ο χάρος : «Ενταύθα κόπτεται κιμάς, παρόντος του πελάτoυ!» αναφωνεί !
Μια απολαυστική σάτιρα της Ελληνικής κοινωνίας γραμμένη έμμετρα από τον μοναδικό Μποστ που συνεχίζει νάχει τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα της μέχρι σήμερα.
Στον σουρεαλιστικό κόσμο του Μποστ, εκτός από την παρωδία του μύθου, βρίσκουν την ευκαιρία να τρυπώσουν όλα τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα… ανεργία, φακελάκια, τράπεζες, ρουσφέτια, υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία …

Η σκηνοθεσία κ οι φωτισμοί είναι του Αντρέα Σεφτελή, βοηθός σκηνοθέτη ο Δημήτρης Πρωτούλης, χορογραφίες η Μαρίνα – Ισμήνη Ιωαννάτου, σκηνικά ο Γιάννης Τρουμπούνης, κοστούμια ηΚλαίρη Φραγκουλάκη, πρωτότυπη μουσική ο Βασίλης Μούσκουρης . Hair styling Jorge, μακιγιάζ Μαρία Ξυπτερά, Τatoo  Δ. Καλαντζάκης, ηχοληψία Αλεξ. Σπάθης και  Γ. Τριχόπουλος, δημιουργικό προγράμματος -αφίσας ο Νικόλας Κουρτζής .
Ερμηνεύουν οι : Αγγελική Πολιτάκη, Νικόλας Κουρτζής, Μαρίνα Σταμάτη, Πετρούλα Χατζέλλη, Κατερίνα Σαμιώτη, Λιλή Σαμαρίδου, Αντώνης Μυλωνάκης, Μαριλένα Σεφτελή, ΓιώργοςΛημναίος, Νίκος Ζήσος και οι μικροί Δημήτρης Καμπάς και Βαγγέλης Φραγκουλάκης.
Χορός και τραγούδια : Έλενα Βερβέρη, Μαρία Ραιστέλλη, , Μαριλένα Σεφτελή , Κωνσταντίνα Σκαμνιώτη και η Δανάη Χριστοδούλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο