Η κωμωδία «Μήδεια» από τη Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ στο θέατρο του Κάστρου Μυτιλήνης

P1110676

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ, κάνει τη δεύτερη πρεμιέρα της για φέτος, ανεβάζοντας αυτήν τη φορά την κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» .

Ο Μποστ με το εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο σατιρικό του ύφος αρπάζει «από τα μαλλιά» το κείμενο του Ευριπίδη και το προσαρμόζει στη σημερινή κοινωνία.

Η δική του Μήδεια είναι μια γυναίκα που σφάζει τα παιδιά της όχι μόνο επειδή ήταν άτακτα αλλά γιατί δεν παίρνανε και τα γράμματα.

Επιπλέον μαθαίνει ότι ο άνδρας της Ιάσων τάχει με μια καλογραία προστατευόμενή της, κι έτσι θολωμένη από τα τόσα προβλήματα αρπάζει τον μπαλτά απ’ το κελάρι και …όποιον πάρει ο χάρος : «Ενταύθα κόπτεται κιμάς, παρόντος του πελάτη!» αναφωνεί !
Μια απολαυστική σάτιρα της Ελληνικής κοινωνίας γραμμένη έμμετρα από τον μοναδικό Μποστ που συνεχίζει νάχει τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα της μέχρι σήμερα.

Στον σουρεαλιστικό κόσμο του Μποστ,  εκτός από την παρωδία του μύθου, βρίσκουν την ευκαιρία να τρυπώσουν όλα τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες  τον τελευταίο μισό αιώνα… ανεργία, φακελάκια, τράπεζες, ρουσφέτια, υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία …

Η σκηνοθεσία είναι του Αντρέα Σεφτελή, βοηθός σκηνοθέτη ο Δημήτρης Πρωτούλης,  χορογραφίες η Μαρίνα – Ισμήνη Ιωαννάτου, σκηνικά ο Γιάννης Τρουμπούνης, κοστούμια η Κλαίρη Φραγκουλάκη,   μουσική και διδασκαλία τραγουδιών ο Βασίλης Μούσκουρης .   Hair styling  Jorge, μακιγιάζ Μαρία Ξυπτερά, δημιουργικό προγράμματος -αφίσας ο Νικόλας Κουρτζής . Οργάνωση παραγωγής  Περικλής Μαυρογιάννης

Ερμηνεύουν οι :  Αγγελική Πολιτάκη,  Νικόλας Κουρτζής,  Μαρίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σαμιώτη,   Πετρούλα Χατζέλλη,  Λιλή Σαμαρίδου,  Αντώνης Μυλωνάκης,  Γιώργος Λημναίος,  Νίκος Ζήσσος, Μαριλένα Σεφτελή,   και οι μικροί Δημήτρης Καμπάς και Βαγγέλης Φραγκουλάκης.  

Χορός και τραγούδια : Έλενα Βερβέρη, Μαρία Ραιστέλλη, Ελένη Σάκκη, Μαριλένα Σεφτελή  και Κωνσταντίνα Σκαμνιώτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο