Η Κομματική Οργάνωση Θερμής του ΚΚΕ για το θέμα του “ΣΑΡΛΙΤΖΑ”…

sarlitza-lesvosnews.gr

“Η Κομματική Οργάνωση Θερμής του ΚΚΕ απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και γνωστοποιεί τη θέση της σχετικά με το μείζον θέμα, που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτή την περίοδο, αυτό της πλήρους εγκατάλειψης των ιαματικών λουτρών και του «Σάρλιτζα Παλλάς».

Θεωρούμε πως το κρίσιμο ζήτημα για τα ιαματικά λουτρά είναι η επαναλειτουργία τους με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους. Και αυτό γιατί ελεύθερες και δωρεάν πρέπει να είναι οι παροχές υγείας σε όλους, πολύ περισσότερο στην περίπτωσή μας, που πρόκειται για νερό, φυσικό πλούτο, που δεν ανήκει σε κανένα και δεν επιτρέπεται να το εκμεταλλεύεται κανείς.

Για να είναι όμως ελεύθερη και δωρεάν η πρόσβαση σε όλους, πρέπει να εξασφαλισθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας των πηγών, μια που κάθε επιχειρηματίας θα κυνηγά το κέρδος και επομένως ο κόσμος θα πληρώνει εισιτήριο. Αυτό σημαίνει πως τα λουτρά πρέπει να περάσουν και να μείνουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του κράτους ή του δήμου ή της περιφέρειας και να λειτουργούν με συντεταγμένους υπαλλήλους τους. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει σε όλο τον κόσμο που θέλει, να έρχεται στα λουτρά και, εφόσον θα είναι δωρεάν, να καταναλώνει και κάποια -έστω λίγα- χρήματα στα μαγαζιά της περιοχής.

Η Κομματική Οργάνωση Θερμής του ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετη στην προοπτική να περάσουν τα λουτρά σε χέρια ιδιωτών. Το εισιτήριο που θα υπάρξει θα μειώσει την προσέλευση του κόσμου ενώ θα ελαχιστοποιήσει έως και θα μηδενίσει τα χρήματα που θα καταναλώνονται στους τριγύρω αυτοαπασχολούμενους. Άλλωστε, ιδιώτες τα είχαν και είδαμε πως τα κατάντησαν.

Καλούμε τους κατοίκους της Θερμής να μη γίνουν – χωρίς να το θέλουν – βαποράκια των επιχειρηματιών και να προωθήσουν μια λύση που καμιά βελτίωση δε θα φέρει στην οικονομία  των χωριών. Να παλέψουμε για:

Ιαματικά λουτρά αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ελεύθερα για όλους.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο