Η Ερεσός συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια “LET’S DO IT GREECE”

eresos-letsgo-1

Η Ερεσός συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια LETS DO IT GREECE κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με μήνυμα «καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα», το LETS DO IT GREECE 2014 θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου.

Η Ερεσός συμμετέχει ως Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην καμπάνια δηλώσει συμμετοχή και οι:

  • ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ,
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ (INTERNATIONAL ERESSOS WOMEN’S FESTIVAL),
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ»,
  • Ιππικός Σύλλογος Ερεσού «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»,
  • Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ερεσού «ΜΙΝΑΒΡΑ»,
  • Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ερεσού, και
  • ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΡΕΣΟΥ.

Οι χώροι στους οποίους θα δραστηριοποιηθούν οι Ερεσιώτες στα πλαίσια του LETS DO IT GREECE 2014 καθορίστηκαν από τη συντονιστική ομάδα και είναι η παιδική χαρά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το πάρκινγκ της Φόνισσας στο Χωριό της Ερεσού, καθώς και η παραλία, η παιδική χαρά, το αλιευτικό καταφύγιο και ο περιβάλλοντας χώρος του εξωκλησιού της Παναγιούδας στο Γιαλό (Σκάλα Ερεσού).

Το Lets Do It αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

letsgo-2

Το Lets Do It World, ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

Η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΕΕΣΔΑ και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» έφεραν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα το 2012. Σκοπός της καμπάνιας είναι σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ας δείξουμε όλοι πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ερεσό πιο Όμορφη, πιο Καθαρή.

LETS DO IT ERESSOS!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο