Η επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ο Επιμελητήριο Λέσβου

epimelitirio-xoufter

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 το πρωί, ο Υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Hans Joachim Fuchtel.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Markus TRESSEL και Josef RIEF Γερμανοί Βουλευτές των Πρασίνων, Χρήστος Λαζαρίδης Διευθυντής και Dr.Christoph SCHUMACHER- HILDERBRAND και Δημήτριος Σοπίκης μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Αθανάσιος Κελέμης Γεν.Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο τ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Νίκος Σηφουνάκης Βουλευτής Λέσβου, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου του ενεχείρισαν Υπόμνημα το οποίο επικεντρωνόταν στην προώθηση των εξαγωγών του λεσβιακού ελαιολάδου στη Γερμανία, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία μέσω τσάρτερς, την αντιμετώπιση του ζητήματος της νησιωτικότητας από την Ε.Ε., την διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά και φυσικά στην διατήρηση της υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, καθεστώς το οποίο ισχύει και στην Γερμανία.

Ο κ. Fuchtel δήλωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται στη Λέσβο, σημείωσε τα αιτήματα του Επιμελητηρίου και δεσμεύτηκε να δουλέψει για την ελληνογερμανική επιχειρηματική συνεργασία, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προϊόντα κατασκευασμένα από ξύλο ελιάς.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε και η έναρξη του 3ου θερινού σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από το Liberal Friedrich Naumann Foundation for Freedom σε συνεργασία με την ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο