Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φωτεινή Θαλασσινού στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου

Thalassinou-Zafeiris-Avgous

Την Παρασκευή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κυρίας Φωτεινής Θαλασσινού στα γραφεία του Δη.Πε.Θε. Β.Α., μετά από πρόσκληση του Γιάννη Ζαφείρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου της διοίκησης του Δη.Πε.Θε. κύριου Δημήτρη Αυγουστίδη ο οποίος μαζί με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, αντάλλαξαν  απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις στη θεματική αντιπεριφερειάρχη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία βάσεως μιας νέας συνεργασίας με την Π.Β.Α., συζητώντας παραλλήλως την πιθανότητα άμεσης ένταξης δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. στο γενικότερο πολιτιστικό σχεδιασμό της Π.Β.Α.

Οι κύριοι Αυγουστίδης και Ζαφείρης επεσήμαναν ότι επιθυμία διοίκησης και διεύθυνσης είναι να κατορθωθεί η παρουσία του περιφερειακού θεάτρου στα απομακρυσμένα νησιά της περιφέρειας βορείου αιγαίου, πράγμα για το οποίο η στήριξη της Π.Β.Α., εφόσον προκύψει, θα είναι καταλυτική.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε η άμεση έρευνα, σχεδιασμός και προϋπολογισμός, -για να κατατεθεί στην κα Θαλασσινού η οποία έχει και το βάρος του συντονισμού-, με το ενδεχόμενο η θεατρική παραγωγή «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά να ταξιδέψει στο αιγαίο αρχές καλοκαιριού.

Για το μέλλον, συμφωνήθηκε το Δη.Πε.Θε. να μένει σε άμεση επαφή και σε κοινό σχεδιασμό με την Π.Β.Α., ώστε αναλόγως των δυνατοτήτων, η παρουσία του πρώτου σε απομακρυσμένους τόπους της περιφέρειας να πραγματοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, τη «δύσκολη» εποχή δηλαδή κατά την οποία οι ακρίτες του αιγαίου στερούνται καλλιτεχνικών/πολιτιστικών παρουσιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο