Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών” συνεχίζει τον αγώνα της…

kinitopoiiseis-lesvou-24               

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

                            (Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) 

                                 Ανακοίνωση

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στις 04/02/16 ήταν η αρχή ενός αγώνα που δεν σταματάει εδώ. Πολλοί συνάδελφοί μας αποφάσισαν να ενώσουν την φωνή τους μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους, φοιτητές, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, κάνοντας πράξη την λαϊκή συμμαχία γιατί μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την νέα αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίζει αλλά αντίθετα πολλά να κερδίσουμε αν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την μεγάλη απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου κάλεσε σε Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους, μετά από αίτημά μας, προκειμένου να οργανωθεί η συμμετοχή του συλλόγου και των εργαζομένων στην απεργία και τον απολογισμό του Δ. Σ.       Αυτό που έγινε;

Αναλώθηκαν σχεδόν τρεις ώρες στον απολογισμό, χωρίς το   Δ. Σ. να επιδιώξει να οργανώσει τους εργαζόμενους ως όφειλε, να ακούσει τις προτάσεις τους, παρόλο που στην συνέλευση παραβρίσκονταν και 4 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ οι οποίοι μίλησαν για το ασφαλιστικό , την αξιολόγηση και το νέο μισθολόγιο. Όχι ότι δεν πρέπει να γνωρίζουμε γ’ αυτά, αλλά πρέπει και να γνωρίζουμε πώς να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Ο Σύλλογος «έχασε» μια πολύ καλή ευκαιρία να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, να ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια, και να γίνει πράξη η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων μας σε αυτήν.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.

Τα προβλήματα δεν λύνονται με μια απλή αναφορά σε αυτά. Ούτε βέβαια με την μοιρολατρία, τον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν οι ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ, και την ΠΟΕΔΗΝ.        Το δίκιο κρίνεται στο δρόμο, στους αγώνες, με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε γραμμή ρήξης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την  πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάδελφοι, σας καλούμε σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουμε στην μεγάλη Πανελλαδική απεργία που αναμένετε να προκηρυχτεί της μέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου λαιμητόμου. Καλούμε το Δ. Σ. να πάρει απόφαση συμμετοχής σε μια τέτοια απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία όποτε και αν κηρυχθεί. Το καλούμε άμεσα να προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ώστε να προετοιμάσουμε από τώρα την ολοκληρωτική επιτυχία αυτής της απεργιακής κινητοποίησης.

Πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε τον αφανισμό της ασφάλισής μας.

 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ     

Σχετικές δημοσιεύσεις