Ημερίδα με θέμα «Φύση και Θάλασσα, Γνωρίζω τα Ναυταθλητικά αθλήματα»

fisi-askisi

Επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Λέσβου την περασμένη Παρασκευή για τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα  πλαίσια της εισαγωγής του μαθήματος «Φύση και Άσκηση» στη Β΄Γυμνασίου αλλά και εφαρμογών ανάλογων προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο.

Το θέμα της ημερίδας ήτανε «Φύση και Θάλασσα, Γνωρίζω τα Ναυταθλητικά αθλήματα»  και στο πρώτο μέρος έγινε παρουσίαση του αθλήματος της Κωπηλασίας στο Ν.Ο. Μυτιλήνης και στον Αίολο Πάμφίλων. Ακολουθεί στο επόμενο διάστημα γνωριμία και παρουσίαση του επίσης συναρπαστικού αθλήματος της Ιστιοπλοΐας.

Σκοπός του νέου αντικειμένου είναι η προσέγγιση των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες που θα τους φέρουν πιο κοντά στη φύση και θα γνωρίσουν και  βιώσουν μορφές άσκησης στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

΄Ετσι θα διερευνήσουν και θα εκτιμήσουν την επίδρασή τους στην αναψυχή, την ποιότητα της ζωής και την περιβαλλοντική συνείδηση , καθώς και τα γενικότερα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ομιλητές-εισηγητές  της ημερίδας ήτανε:

η κ. Σταυρούλα Βαμβακίτου, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ-εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, με θέμα: «Ιστορία της Κωπηλασίας»,

ο κ. Πινάκης Θεόδωρος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και η κ. Ζαχαρίου Άννα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, με θέμα: «Τεχνική ανάλυση-Πρακτική εφαρμογή (κωπηλατήριο) του αθλήματος της κωπηλασίας»

Άλλα θέματα που θα μπορούσαν να τεθούν και να επιλεγούν από τα παιδιά είναι:

Περίπατος στη φύση, Τρέξιμο (Jogging) στη φύση, Παιχνίδια σε φυσικό περιβάλλον, Δράσεις περιπέτειας στη φύση,  Ιππασία στη φύση,  Προσανατολισμός (orienteering)  στο δάσος,  Ποδήλατο στη φύση,  Ορεινή ποδηλασία,  Ορεινή πεζοπορία  Ορειβασία,  Κατάβαση ποταμού με          φουσκωτό (rafting),  Κολύμπι στη θάλασσα, Ιστιοσανίδα (windsurfing), Κανόε στη θάλασσα Θαλάσσιο σκι,

ενώ σαν Ιδιαίτερα θέματα: Υπαίθρια διαβίωση,  σχολικός κήπος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο