Ζητούνται εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου

daskala-kathigitria

Από την Αντιδημαρχία και τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»,  γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου με την διοργάνωση ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ως εκ τούτου ζητάμε την εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών,  προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους τους άπορους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να βοηθηθούν.

Οι ειδικότητες που χρειαζόμαστε είναι οι εξής: Φιλολόγους, Μαθηματικούς, Φυσικούς-Χημικούς, Βιολόγους και καθηγητές Αγγλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές μπορούν να τηλεφωνούν στο 22510-27501, εσωτερικό 1 υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη  και να δηλώνουν την συμμετοχή τους καθώς και τις ημέρες και ώρες που μπορούν να διαθέσουν για το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:

 «Ελπίζω και εφέτος η προσπάθεια μας που έχει στόχο την  συμπαράσταση των οικονομικά αδυνάμων συνδημοτών μας, να βρει ανταπόκριση από τους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης.

 Για μας είναι  μια  δράση, που για πρώτη φορά την ξεκινήσαμε πέρσι και με την βοήθεια των εθελοντών καθηγητών αποδείχθηκε σωτήρια, ως προς την στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ούτως ώστε να μην αναγκαστούν να κάνουν περικοπές και στην γνώση των παιδιών τους, στερώντας τους ένα ουσιαστικό εφόδιο ζωής.

Η επιτυχία και η αναγκαιότητα του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου αποδεικνύεται από τον διπλασιασμό των αιτούντων μαθητών φέτος.

Είμαι βέβαιη ότι και εφέτος οι δηλώσεις των εθελοντών καθηγητών θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το επάγγελμα του καθηγητή πρωτίστως είναι λειτούργημα!»     

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο