Ζερδελής – Καλογερή προς Κυβέρνηση: “Διαψεύστε τα σενάρια για το ΦΠΑ στα νησιά”

fpa

Οι βουλευτές Λέσβου Γιάννης Ζερδελής και Σάμου Αγνή Καλογερή με αφορμή τις εκ νέου συζητήσεις για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν μέσω e-mails και ενός δήθεν «σκηνικού διαπραγμάτευσης» με την τρόικα η κυβέρνηση συνεχίζει με νέα μέτρα το καταστροφικό της έργο για την κοινωνία. Εφαρμόζοντας την προσφιλή της τακτική του σκωτσέζικου ντους επαναφέρει τη συζήτηση για την πιθανή αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά.

Μέτρο που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση της εμπορικής δραστηριότητας και του τουρισμού, στη διάλυση του παραγωγικού ιστού των νησιών, στην παραβίαση της συνταγματικής επιταγής για τη νησιωτικότητα.

Η θέσπιση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα νησιά δεν ήταν χάρη ούτε περίσσευμα. Έγινε για να απαλύνει τα υπαρκτά προβλήματα και τις διαχρονικές ανισότητες στο κόστος μεταφοράς, διαβίωσης και επαγγελματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα μέρη.

Η εφαρμογή, τα τελευταία χρόνια, των μνημονιακών πολιτικών έχει δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στα νησιά. Το καταδεικνύουν η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση, η κατάρρευση του συστήματος υγείας, το κλείσιμο υπηρεσιών, το αυξημένο κόστος ζωής.

Η πάνδημη διαμαρτυρία αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων καθώς και πολιτών είναι χαρακτηριστική του μεγέθους του προβλήματος που θα δημιουργηθεί.

Περιμένουμε και απαιτούμε την απόλυτη και επίσημη διάψευση από την πλευράς της κυβέρνησης των όποιων τέτοιων εφιαλτικών σεναρίων.

Ξέρουμε καλά ότι η καλύτερη άμυνα ενός τόπου είναι η ανάπτυξη και θα σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε απάνθρωπες πολιτικές που καταδικάζουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο