Εφοπλιστές : “Βάλτε προσωπικό να δένουν κρουαζιερόπλοια σε Πέτρα – Μόλυβο… Θα φύγουν Τουρκία…”

ploio petra

Προειδοποιητική επιστολή προς  τον Διευθυντή Τελωνείου Μυτιλήνης  Χαράλαμπο Μαργαρίτη και κάθε αρμόδιο φορέα έστειλε η  Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ώστε να εξυπηρετήσουν με προσωπικό τα κρουαζιερόπλοια ώστε αυτά να αποβιβάζουν τουρίστες στο Μόλυβο και στην Πέτρα.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι αν δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση ίσως τα κρουαζιερόπλοια αλλάξουν προορισμούς και στραφούν προς Τουρκικούς προορισμούς.

Δείτε τι αναφέρουν στην επιστολή τους:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Πειραιάς, 8 – 7 – 2015

Α.Π. 222

Προς κ. Χαράλαμπο Μαργαρίτη /

Διευθυντή Τελωνείου Μυτιλήνης (fax 22510 43875)

 

Κοινοποίηση:

  • κα Χριατιάνα Καλογήρου / Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
  • κ. Σπύρο Γαληνό / Δήμαρχο Μυτιλήνης.

 

Εσωτερική Ενημέρωση:

  • Μέλη διαχειρίστριες εταιρείες και φορείς κρουαζιέρας.
  • κ. Πίκουλο Ηλία / Picolo Travel Tourism – Μέλος μας.

 

“κ. Διευθυντά,

Πληροφορούμεθα από εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιεροπλοίων ότι, οι Υπηρεσίες σας αρνούνται να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια που έχουν προορισμό τον λιμένα Μολύβου στην Μυτιλήνη. Οι τοπικοί πράκτορες προτίθενται να καλύψουν όλα τα έξοδα μετακίνησης υπαλλήλου σας στον Μόλυβο, όπως γίνεται και με την περίπτωση του λιμένος Πέτρας, προκειμένου για την ελευθεροκοινωνία των πλοίων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί δικαιολογημένα τη δυσαρέσκεια των διαχειριστριών εταιρειών των κρουαζιεροπλοίων, τη στιγμή που η Πολιτεία και όλοι οι Φορείς καταβάλλουν προσπάθεια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην χώρα μας, από την οποία δημιουργούνται σοβαρά οφέλη στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων, αλλά και στην Εθνική μας οικονομία.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, η δημιουργία εμποδίων και απροθυμίας εξυπηρέτησης του κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, μπορεί εύκολα να οδηγήσει τις διαχειρίστριες εταιρείες να κατευθύνουν τα πλοία τους προς λιμένες άλλων γειτονικών χωρών και μάλιστα για την περίπτωση της Μυτιλήνης αυτό θα είναι πολύ πιο εύκολο προς την Τουρκία, με τις γνωστές συνέπειες για τον τόπο και την χώρα γενικότερα.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε προσωπικά το θέμα, ώστε να δοθούν οι δέουσες εντολές και οδηγίες, που θα οδηγήσουν στην λύση του προβλήματος άμεσα.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο