Ευρεία σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για το μεταναστευτικό

gga-metanasteftiko

Τα προβλήματα που απορρέουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του Νορβηγού Υπουργού για Υποθέσεις Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Χώρου.

Στη σύσκεψη εκτός του Νορβηγού Υπουργού κ. Vider Helgessen και του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Η νορβηγική κυβέρνηση στα πλαίσια της  Frontex έχει ήδη διαθέσει έχει σκάφος για τον έλεγχο των συνόρων, ενώ έχει συνδράμει οικονομικά για τη δημιουργία πτέρυγας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος, τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί της Λέσβου η στενή συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τεχνογνωσίας, αλλά και η οικονομική συνδρομή της νορβηγικής κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε στη σύσκεψη, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα και η συμβολή χωρών όπως η Νορβηγία, είναι καθοριστική για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυση προβλημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο