Ερώτηση Χ. Αθανασίου για την κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων

panepistimio_aigaiou_

Ο Βουλευτής Λέσβου και τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την «Κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης».

Όπως γνωρίζετε με το Ν.4316/2014 άρθρο 73 παρ.2 ιδρύθηκαν αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου Κρήτης και Θράκης, που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές και συνδέονται με την καταβολή διδάκτρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από πολυνομοσχέδιο καταργεί την παρ.2 του άρθρου 73 και αρνείται να προχωρήσει στη λειτουργία των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Βουλευτής Χαρ .Αθανασίου ερωτά τον  κύριο Υπουργό.

1.Με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση καταργεί τη διάταξη για τη λειτουργία των συγκεκριμένων αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης, τη στιγμή που απομένει μόνο η διαδικασία της έκδοσης των Π.Δ. για τη λειτουργία τους.

2.Αν προτίθεται να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχέδιου (άρθρο 49 παρ.15) που καταργεί τη διάταξη για την ίδρυση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων.

3.Εάν θα προχωρήσει στη λειτουργία των ελληνόφωνων τμημάτων διοίκησης τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίουκαιστο Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τα οποία υπάρχουν και οι σχετικές συγκλητικές αποφάσεις από τα Πανεπιστήμια, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και νομιμοποιητική βάση.

4.Εάν θα υλοποιήσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27.11.2014, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο