Ερώτηση Παύλου Βογιατζή στη Βουλή για τις ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο…

vogiatzis-pavlos-vouli

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, κατέθεσε σήμερα, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, προτείνοντας στη ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο για τους οφειλέτες με χρέη προς το Δημόσιο να συμπεριληφθεί ρήτρα περί αναστολής κατασχέσεων και δυνατότητα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο Βουλευτής η αναστολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και η δυνατότητα να λάβουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, όσοι οφειλέτες με χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ενταχθούν στη ρύθμιση θα λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο, την ίδια στιγμή που θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες και στους επιτηδευματίες να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 Επίσης, Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής και προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με τις ανάγκες και τις ελλείψεις του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς Λέσβου, κατόπιν σχετικού υπομνήματος που έλαβε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Αυτόματη αναστολή κατασχέσεων και δυνατότητα λήψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας μετά την ένταξη των οφειλετών σε πρόγραμμα δόσεων

Ενόψει της νέας ρύθμισης που αναμένεται να καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο σε 72 ή και 100 μηνιαίες δόσεις είναι σημαντικό αφενός οι οφειλέτες που θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα δόσεων να εξαιρούνται αυτομάτως από οποιονδήποτε κίνδυνο κατασχέσεων, και αφετέρου να μπορεί να τους χορηγηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η αναστολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καθώς και σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία, για όλους τους οφειλέτες με χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η δυνατότητα λήψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, πρόκειται να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο, που θα παροτρύνει όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο να προβούν άμεσα στο διακανονισμό τους, την ίδια στιγμή που ειδικά οι επιχειρηματίες και οι επιτηδευματίες θα μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Με δεδομένη την ανάγκη των οφειλετών να αποφύγουν τις κατασχέσεις των εισοδημάτων και της περιουσίας τους και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και τα οφέλη της παραπάνω ρύθμισης, η οποία μπορεί να κατατεθεί και ως Τροπολογία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να συμπεριλάβει στη ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει τη ρήτρα περί αναστολής κατασχέσεων σε εισοδήματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και τη δυνατότητα λήψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, όσων οφειλετών ενταχθούν στο πρόγραμμα ρύθμισης χρεών προς το δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι αυτοί εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς αναβολές το πρόγραμμα των δόσεών τους;

Αθήνα, 14/10/2014 ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο