Εργασίες καθαρισμού σε χείμαρρους της Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

katharismos-potamon

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που εκτελούν μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, καθώς και για την άρση των καταπτώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα σήμερα εκτελούνται εργασίες για τον καθαρισμό κατά τμήματα του χειμάρρου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Μυτιλήνης, για τον καθαρισμό του ποταμού στο Σταυρό της Δ.Ε. Πολιχνίτου, καθώς και για την άρση των καταπτώσεων και των καθαρισμό των τεχνικών στην επαρχιακή οδό Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό.

Το τελευταίο διάστημα τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού σε χείμαρρους στην περιοχή της Βαρειάς, της Παναγιούδας και της Μόριας Δ.Ε. Μυτιλήνης, στον Αγ. Ισίδωρο Δ.Ε. Πλωμαρίου, στο Πέραμα Δ.Ε. Γέρας, στον παραπόταμο Βουβό και στο Κάτω Τρίτος Δ.Ε. Ευεργέτουλα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την άρση καταπτώσεων και τον καθαρισμό τεχνικών στην επαρχιακή οδό Στύψη – Υψηλομέτωπο – Πελόπη – Κάπη και Κεραμειά – Αγιάσος, στην περιοχή του Αμπελικού καθώς και για τη βελτίωση της βατότητας στην επαρχιακή οδό Αμπελικό – Σταυρός.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή των Λουτρών από μηχανήματα της Περιφέρειας, καθώς και στην περιοχή του λεκανοπεδίου Καλλονής στο πλαίσιο αντίστοιχου έργου που έχει αναθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στους χείμαρρους και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και τα οποία αποτυπώνονται στα δεκάδες αιτήματα που έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα από Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, Αντιδημάρχους και πολίτες απ’ όλο το νησί. Ο κ. Βαλσαμίδης ζήτησε από τα στελέχη της Υπηρεσίας να συνεχίσουν με υπευθυνότητα το έργο τους.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο