Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μυτιλήνης: “Δεν πάει άλλο… Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί”

nosokomeio mytilinis

Με δελτίο τύπου που έστειλαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επισημαίνουν τη δραματικά κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τονίζουν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί:

“Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τις 31.12.2012 μετά την παραίτηση του τότε διοικητή κ.Κατσιφαράκη και για 10 μήνες λειτουργούσε με αναπληρωτή Διοικητή (εκ του νόμου από τον Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας).
Όταν διορίσθηκε ο νέος διοικητής κ.Μουζάλας τον Οκτώβρη του 2013 έπαψε να ισχύει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Υπήρχαν όμως θέματα ζωτικής σημασίας που άπτονταν αποφάσεων Δ.Σ. Προκειμένου όμως να λειτουργήσει το Νοσοκομείο και να μην κατεβάσει ρολά , ο Διοικητής λόγω έλλειψης Δ.Σ. έπαιρνε και παίρνει από μόνος του αποφάσεις. ΄Ολοι λοιπόν ελπίζαμε ότι άμεσα θα συγκροτήσει ο Υπουργός Υγείας το νέο Δ.Σ το οποίο θα πλαισίωνε τον νεοδιόριστο Διοικητή.
Λιμνάζουν θέματα προσωπικού ,(αποσπάσεις, μετατάξεις, βαθμολογικές προαγωγές) , επί μακρό χρονικό διάστημα. Το Νοσοκομείο είναι καζάνι που βράζει! Αντί αυτού έχουν περάσει 6 μήνες και ο Υπουργός Υγείας δεν έχει συγκροτήσει ακόμη το Δ.Σ.με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί δεκάδες θέματα προς επίλυση ζωτικής σημασίας, και όλοι μας να περιμένουμε το πότε θα ασχοληθεί ο κ. Υπουργός Υγείας με το ακριτικό νησί μας.
Απ ότι φαίνεται , λόγω της προσήλωσης του Υπουργού Υγείας να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις τροϊκανές επιταγές και την μνημονιακή ισοπέδωση της Υγείας, δεν του μένουν 30’ λεπτά καιρός να ασχοληθεί και να διορίσει 2 ανθρώπους στο μοναδικό Νοσοκομείο του νησιού.
Επειδή όμως η υγεία των πολιτών του νησιού μας είναι πολλή σοβαρή υπόθεση για να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια, καλούμαι τους φορείς του νησιού και τους κατοίκους της Λέσβου να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους για να διεκδικήσουμε του αυτονόητο.
Δεν πάει άλλο ! Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο