Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες καταγγέλλουν στέλεχος του Λιμενικού για υπερβάλλοντα ζήλο

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί καταγγελίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, για τον υπερβάλλοντα ζήλο στελέχους του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος δείχνει ένα απίστευτο μένος προς αυτούς.

Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου με το θέμα αν δεν είχαμε τις καταγγελίες αυτές από ψαράδες οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους για να έχουν ένα ειδικό λόγο.

Όμως φοβούμενοι τα αντίποινα από το συγκεκριμένο λιμενικό δεν θέλουν να κάνουν επώνυμα τις καταγγελίες.

Υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος λιμενικός επιδιώκει μάλλον προαγωγές κι έτσι δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο αφού αναρτά και τις “επιτυχίες” του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Ψάξαμε το θέμα ευρύτερα και διαπιστώσαμε και τις σοβαρότατες παραλείψεις που εμπίπτουν εκτός από τα πειθαρχικά παραπτώματα ακόμα και σε ποινικά αδικήματα.

Μιλήσαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος όπως και με το αρμόδιο Τμήμα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κι αυτό γιατί όπως μας καταγγέλλουν οι ψαράδες σε πολλές άδικες περιπτώσεις τους κατάσχουν τα αλιεύματα τα οποία σύμφωνα και με την επίσημη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης τα κατασχεμένα αλιεύματα διανέμονται σε ευαγή ιδρύματα.

Ψάξαμε την πρόσφατη περίπτωση όπου κατασχέθηκαν 226 περίπου κιλά ψάρια και τα οποία σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διανεμήθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Για το θέμα μάλιστα αυτό η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί σε δικηγόρο προκειμένου να μηνυθεί το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και να ζητηθεί επί πλέον και αποζημίωση για τη ζημιά την οποία υπέστη.

Δυστυχώς παρά την έρευνά μας δεν καταφέραμε να μάθουμε σε ποια ευαγή ιδρύματα δόθηκαν – πλην 60 περίπου κιλά του “Θεομήτωρ – τα κατασχεμένα αλιεύματα αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι δεν κρατήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Μιλήσαμε με αρμόδιο παράγοντα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος είχε πλήρη άγνοια του θέματος και μας εξήγησε…

Σε αυτές τις περιπτώσεις μας είπε όταν γίνονται κατασχέσεις αλιευμάτων καταστρέφονται παρουσία εκπροσώπων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας σε ειδικό χώρο ενώ σε περίπτωση που είναι να δοθούν σε κάποια ιδρύματα θα πρέπει να εξεταστούν και πάλι από την Υπηρεσία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για το αν είναι κατάλληλα για βρώση.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και φυσικά αφού δεν κρατήθηκε το νομικό πρωτόκολλο προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Γιατί την προηγούμενη ημέρα στο “Θεομήτωρ” είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση όλοι οι τρόφιμοι του ιδρύματος και αρκετοί εργαζόμενοι από τους οποίους ο ένας πέθανε.

Και αναρωτιόμαστε…

Αν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί μετά τη διανομή των ψαριών τι θα λέγαμε όλοι μας την επομένη;

Ότι μάλλον δηλητηριάστηκαν από τα χαλασμένα ψάρια και θα ψάχναμε τους αίτιους.

Πιστεύουμε ότι ο νέος Λιμενάρχης θα επιληφθεί του θέματος ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

Γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι Λιμενικοί μας όλα αυτά τα χρόνια – πολλές φορές τους έχουμε δικαίως χαρακτηρίσει ήρωες του Αιγαίου – και σε καμία των περιπτώσεων δεν ταυτίζουμε τις μεμονωμένες ενέργειες ενός λιμενικού με το σύνολο των λιμενικών που τιμούν το Σώμα…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο