Επιστολή του Δημάρχου Λέσβου προς τους ομολόγους του της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

galinos-metanastes-2

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στους Δημάρχους: Αϊβαλί, Rahmi Gençer, Δικελί, Mustafa Tosun, Αϊβατζικ, Mehmet Ünal Sahin, Αλί Αγά, Sekram Acar και Αδραμυτίου, Kamil Saka, την παρακάτω επιστολή, με θέμα την διαχείριση του ζητήματος των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων .

Αξιότιμοι Συνάδελφοι ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

Τους τελευταίους μήνες, το νησί της Λέσβου, έχει γίνει σημείο εισόδου για χιλιάδες παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι φτάνουν καθημερινά. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ξεκινά από τα Τουρκικά παράλια και φτάνει στη Λέσβο, η οποία είναι ο πρώτος σταθμός στο μακρύ ταξίδι τους για την Ευρώπη. Σαν αποτέλεσμα, μια μικρή περιοχή περίπου 80.000 κατοίκων έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ οι αριθμοί αυξάνονται συνεχώς.

Δεδομένης της τοποθεσίας και της γεωγραφικής εγγύτητας της περιοχής σας, πολύ πιθανό να έρχεστε αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα καθημερινά. Γνωρίζω από προσωπική μου εμπειρία σχετικά με το θέμα ότι, η διαχείριση τόσο μεγάλων αριθμών μπορεί να αποτελέσει επιζήμια και πιθανότατα επικίνδυνη κατάσταση για την τοπική κοινωνία. Επιπρόσθετα, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της περιοχής, η οποία ζει από τον τουρισμό, ιδιαίτερα στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η διαχείριση ενός εγγενώς πολύπλοκου ζητήματος όπως αυτό της παράτυπης μετανάστευσης απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των γειτονικών μας πόλεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω του συντονισμού και της συνεργασίας θα μπορέσει να λυθεί το ζήτημα προς όφελος και όπως προστάζει το κοινό συμφέρον των πόλεων μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο σας και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία. Θα εκτιμούσα αν κοινοποιούσατε αυτή την επιστολή σε οποιοδήποτε άλλο Δήμαρχο, τον οποίο αφορά το ζήτημα.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου

                                                                       Σπύρος Γαληνός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο