Επιστολή Γαληνού προς Λομβέρδο για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο σχολείο Παπάδου

sxoleio-geras

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την παρακάτω επιστολή.

Θέμα: Έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Δημοτικό σχολείο Παπάδου Γέρας.

 Κύριε Υπουργέ,

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το Δημοτικό σχολείο Παπάδου λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Η έλλειψη αυτή προκαλεί την συνένωση τμημάτων με μαθητές που υπερβαίνουν το προβλεπόμενο από το νόμο όριο. Παράλληλα, ανάμεσα στους μαθητές υπάρχουν και παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν ιδιαίτερης ενασχόλησης και βοήθειας από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης, δάσκαλο ειδικής αγωγής έχουν ανάγκη και τα έξι παιδιά Ρομά, τα οποία φοιτούν και αυτά στο Δημοτικό σχολείο Παπάδου.

Λόγω της παραπάνω κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους, ενώ πλέον κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποχή από τα μαθήματα του συνόλου των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι να εφαρμόσει πολιτικές, ώστε να ενισχύσει και να δώσει κίνητρα παραμονής στους κατοίκους των χωριών. Όμως, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, οι μεταφορές δημόσιων υπηρεσιών ή ακόμα και η κατάργησή τους, υπονομεύουν αυτή μας τη προσπάθεια με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά μας. Πρέπει να σας τονίσω ότι η ουσία του ζητήματος δεν είναι αριθμητική, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα θέμα εθνικής σημασίας. Πολιτικές που εξυπηρετούν την ευημερία των αριθμών υπονομεύουν σημαντικά την ευημερία των κατοίκων των χωριών τα οποία ερημώνουν.

Θέλοντας λοιπόν να στηρίξω το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα και να αντιμετωπιστεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Ευελπιστώ και αναμένω τις δικές σας ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και άμεσα το παραπάνω ζήτημα παρέχοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκπαίδευσης και δίνοντας την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους να παραμείνουν στο τόπο τους.

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο